lamcpp Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Przy prawej lampie przedniej mam uszkodzoną kostkę do której mocuje się żarówkę H7 -> objawia się to tym że jak dobrze docisnę żarówka świeci, jak się poluzuje to nie świeci. Czy da radę wymienić samą kostkę (jak ona się fachowo nazywa) i jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Wymień na kostkę ceramiczną (kątową) H7 z Allegro za 4,50. Obciąć, dolutować i zaizolować miejsca łączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Także w każdej filii Inter Cars dostaniesz zestaw naprawczy kostki firmy SenCom. Zawiera on kostkę z przewodami oraz złączki termokurczliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agronpl Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Cześć, Osobiście nie polecam kostek ceramicznych z allegro. Może źle trafiłem, ale wytrzymały może pół roku. Kupiłem z linku poniżej i jak na razie 2 lata i wszystko OK. https://archiwum.allegro.pl/oferta/kostka-gniazdo-zarowki-h7-niemieckie-flosser-wtyk-i6645705792.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Ja też mam złe doświadczenia z tymi najtańszymi z allegro, jak jabrze napisał po ~4 zeta. O ile kostka się nie pali, tak izolacja przewodów znajdujących się w zestawie jest beznadziejna. Po paru miesiącach zrobiła się ciemna i twarda jak kamień, podatna na pęknięcia. W jednym miejscu dosłownie wypaliła się odsłaniając przewody, co mogło skończyć się nieciekawie. Kupiłem droższe i na razie sprawują się dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamcpp Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Kupiłem kostkę, tyle ze są w niej dwa przewody, a z lampy wychodzą trzy przewody.. Z pierwszym przewodem nie będzie problemu bo jest jeden do jednego. Natomiast ten drugi przewód: czy mogę dwa przewody z lampy przylutować do jednego z kostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Oczywiście tak należy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamcpp Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zamontowałem - niby działa, ale zauważyłem problem (i to z obiema żarówkami H7), że żarówki bardzo mocno się grzeją (tak że nie idzie ich dotknąć) Wystarczy z 5 minut żeby samochód pochodził i później nie idzie dotknąć żarówek. Czy to może być kwestia wadliwego lutowania? Dziwne że druga żarówka ma to samo, a tam nic nie robiłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 To nie jest kwestia złego lutu. Żarówki grzeją bardzo mocno i dlatego zaleca się stosować kostki ceramiczne oraz zwracać uwagę na to czy wsuwki nie są luźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Dodam tylko, że nie dotykaj bańki paluchami, bo zostawiasz tłuszcz i żarówka grzeje się bardziej. Jeśli już to zrobiłeś, to wyczyść je dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Ja wstawiłem na szybko pierwszego lepszego linka. Sam zmieniałem na kostki ceramiczne z przewodami silikonowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamcpp Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi