makintosz Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Witam, Mam pytanie, ostatnio odkurzając auto, zauważyłem na pompce sprzęgła ( na tej gumce od tłoczka) że jest kropla białej mazi, chyba płyn hamulcowy, ściągnąłem tą gumkę i wyleciało troszkę płynu czy to normalne? biegi wchodzą okej, sprzęgło pracuje normalnie. Z góry dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 1 minutę temu, makintosz napisał: jest kropla białej mazi, To jest smar ten sam co w nowej pompce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 3 minuty temu, jabrze napisał: jest smar ten sam co w nowej pompce. Czyli nie ma się czym przejmować wszystko w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Wszystko w porządku dopóki w tym miejscu nie będzie kropli płynu hamulcowego, czyli jeszcze za ok 100 kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 5 minut temu, jabrze napisał: w porządku dopóki w tym miejscu nie będzie kropli płynu hamulcowego, czyli jeszcze za ok 100 kkm. Ten smar to jakiś zwiastun?, tak jak pisałem wcześniej, pod tą gumką są śladowe ilości płynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 4 minuty temu, makintosz napisał: Ten smar to jakiś zwiastun?, tak jak pisałem wcześniej, pod tą gumką są śladowe ilości płynu On zmniejsza tarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 4 minuty temu, jabrze napisał: zmniejsza tarcie. W sensie ten smar czy płyn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Oczywiście smar i to dotyczy tarcia oringu tłoczka o obudowę, w której się przesuwa. Nie ma powodu do zmartwień, bo tłoczki są dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 (edytowane) 26 minut temu, jabrze napisał: smar i to dotyczy tarcia oringu tłoczka o obudowę, w której się przesuwa. Nie ma powodu do zmartwień, bo tłoczki są dwa. A te śladowe ilości płynu po ściągnięciu tej gumki? no i czemu jednak ten smar spod tej gumki wychodzi? Edytowane 6 Lutego 2020 przez makintosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Ideałem już nie jest, ale nie masz się o co martwić, a smar został zgrupowany w pierwszych ruchach pedału sprzęgła. Miałem tak samo po wymianie na nową, Dopóki nie będzie wycieku lub zmiany położenia pedału jest dobrze. Pierwsze objawy wychodzą latem po długotrwałej jeździe na tempomacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Ostatnio podczas odkurzania samochodu spojrzałem w okolice pedału sprzęgła i moim oczom ukazał się wyciek z wysprzęglika. Dziś jestem umówiony w ASO. Ciekawe co znowu wymyślą. Według mnie część jest do wymiany bo zagraża bezpieczeństwu. Dam znać na forum jak sprawa się potoczy. I po wizycie: Pompka sprzęgła (nie tak jak wcześniej pisałem wysprzęglik) wymieniona na miejscu. Jakby to kogoś interesowało to wymiana tej części nie wpływa na odgłos chrobotania. W prezencie otrzymałem uszkodzenie nowej felgi 18". Niestety zauważyłem dopiero w domu, więc słowo przeciwko słowu - nic nie zrobię w tym temacie. A wiem na 100%, że była ok :/ Kochane ASO. Edytowane 23 Marca 2020 przez seimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Dnia 23.03.2020 o 10:40, seimi napisał: Ostatnio podczas odkurzania samochodu spojrzałem w okolice pedału sprzęgła i moim oczom ukazał się wyciek z wysprzęglika. Dziś jestem umówiony w ASO. Ciekawe co znowu wymyślą. Według mnie część jest do wymiany bo zagraża bezpieczeństwu. Dam znać na forum jak sprawa się potoczy. I po wizycie: Pompka sprzęgła (nie tak jak wcześniej pisałem wysprzęglik) wymieniona na miejscu. Jakby to kogoś interesowało to wymiana tej części nie wpływa na odgłos chrobotania. W prezencie otrzymałem uszkodzenie nowej felgi 18". Niestety zauważyłem dopiero w domu, więc słowo przeciwko słowu - nic nie zrobię w tym temacie. A wiem na 100%, że była ok Długo czas wymiany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Jakieś 2-3 h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi