Baszar Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Idę właśnie montować nowy, ale co z tymi zaworami odgazowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Nie masz rurki odpływowej ( odprowadzającej gazy) to zostawiasz tak jak jest. Nowy niewiele gazuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Ten model Boscha ma dwa otwarte otwory do odgazowywania się jeden po lewej, a drugi po prawej stronie. Jeden z nich musi zawsze pozostać niezaślepiony drugi się zaślepia, korkiem który dostarcza producent akumulatora. Masz go w osłonie klemy dodatniej, musisz go wyrwać. W otwartym otworze montujesz wężyk do odgazowania, wylot jest zawsze gdzieś na dole podwozia, w okolicy koła. Jedne Megany mają inne nie. W moim aucie długo bylem przekonany, że nie ma wężyka. Okazało się, że jest, ktoś kiedyś nie włożył w otwór akumulatora i wężyk zanurkował w głąb komory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baszar Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Zamontowałem już tą baterie i wszystko działa! Dobrze wiedzieć, że te zaślepki są w tych zakrywkach od klem, sprawdzę później, bo jeszcze ich nie wyrzuciłem. W starej baterii ( prawdopodobnie od nowości była) to by było 8 lat! Nie było dołączonego wężyka, być może u mnie go nie ma, albo w Renault go pominęli. Popatrzę jeszczę, i dziękuję za pomocne odpowiedźi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Pewnie wężyk jest pod podstawą akumulatora, bo poprzedni właściciel go nie podłączył wyciągając z samochodu poprzedni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi