makintosz Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Witam, Jestem po wymianie tylnych tarcz oraz klocków hamulcowych, po 3 dniach zauważyłem dziwne zjawisko, mianowicie przy hamowaniu z prędkości ok. 80 km/h zaczynają świecić czujniki na lusterkach od asystenta martwego pola, oba naraz, co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 @makintosz Umyj dokładnie samochód i sprawdź czy się powtarza problem, u mnie czasem podobne zjawisko występuje, jak jadę w ulewnym deszczu. Raczej wymiana hamulców nie miała z tym nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 U mnie w ulewnym deszczu zawsze świecą się czujniki martwego pola, ale to jest związane z tym, że czujniki są kiepskiej jakości i wykrywa ten deszcz jako element uczestniczący w ruchu. Strasznie mnie to drażni, bo muszę wtedy się obracać za siebie i sprawdzać, czy na pewno to deszcz, czy może ktoś jest w martwym polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) 3 godziny temu, lol19pl napisał: @makintosz Umyj dokładnie samochód i sprawdź czy się powtarza problem, u mnie czasem podobne zjawisko występuje, jak jadę w ulewnym deszczu. Raczej wymiana hamulców nie miała z tym nic wspólnego. Tzn. Zjawisko to występuje również gdy deszczu nie ma i tylko przy mocniejszym hamowaniu Edytowane 18 Lutego 2020 przez makintosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Może klocki Ci tak pylą, że czujnik wykrywa coś w jego polu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi