kecyrf Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Po czyszczeniu nagrzewnicy słychać lekki świst (pisk) z okolic środkowego kokpitu. gdy nawiew jest do 1 listka "koniczynki" (1/4 siły nawiewu) to praktycznie nie słychać, z mocą nawiewu słychać trochę mocniej choć tragedii nie ma. Było to już słychać zaraz po czyszczeniu nagrzewnicy. Mechanik twierdzi że to nie możliwe z tego powodu bo nic takiego tam nie ruszał. I tu mam pytanie czy mogło być coś ruszone co powoduje ten świst? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnympl Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 w cytrynie jak czyściłem nagrzewnice i wymieniałem filtr kabinowy jakiś list poleciał głębiej i zahaczył nie przy wiatraku od nagrzewnicy, szelescil , świstal dwa tygodnie zanim go wyjąłem Regulamin forum się kłania. PISOWNIA - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Może zaślepka otworu dostępowego do filtra jest niewłaściwie założona. Dmuchawa dmucha a powietrze gdzieś malutką szarką ucieka w stronę schowka zamiast do nawiewów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eb832 Opublikowano 22 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2024 Cześć, ja mam tak tylko podczas, gdy działa nagrzewnica/leci ciepłe powietrze. Filtr przeciwpyłkowy wymieniony, okolice parownika wręcz potraktowane parą, odmulone, czyste, sam dźwięk słychać raczej tylko ze środkowych kratek, mam wrażenie, że bardziej z prawej. Po wymontowaniu obudowy kratek niestety nic się nie zmienia. Nie jest to świst który jest cały czas, lecz tylko gdy dmuchawa osiąga niższe prędkości a następnie przestaje. Bardzo irytujące 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi