szyna222 Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Witam!! Wczoraj zmieniałem koła i zerknąłem na tarcze tył i mają ok. 7mm, klocki z jednej strony grube z drugiej 3mm i zastanawiam się czy wymienić same klocki czy już trzeba wszystko wymienić? Jakby wszystko wymienić to jakiej firmy zestaw proponujecie razem z łożyskami?megane 2 1.6 sedan 2008r.proszę o radę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 W serwisówce podają minimalną grubość tylnych tarcz 6,5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 jak założysz klocki nowe to tarcze raz dwa zjada do minimum i breszesz musiał po sezonie jak mało jeździsz ponownie grzebać w hamulcach myślę ze lepiej będzie wymienić komplet to i Ty będziesz zadowolony z lepszego hamowania autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 5 godzin temu, szyna222 napisał: czy wymienić same klocki czy już trzeba wszystko wymienić? Jeśli tarcze są proste i gładkie wystarczy wymienić klocki, ale przedtem wyeliminować przyczynę nierównomiernego zdzierania ( suwadła jarz i ich uszczelnienia ). Kolejnym razem wymienisz cały komplet, ale to ok 50 kkm. Do używanych tarcz proponowałbym miękkie klocki, które będą pyliły, czyli nie kupujemy najtańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Koledzy dobrze radzą wymień same klocki szkoda iść w koszty skoro tarcze jeszcze spełniają wymogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Obstawiam, że po tej stronie co klocki grube, to hamowania praktycznie nie ma i w efekcie tarcza tam wygląda tragicznie - nawet jeśli trzyma bezpieczną grubość. Gdybam, bo Kolega niestety nie wrzucił żadnych zdjęć. U mnie tak było z tyłu, tyle że po obu stronach. Klocki grubością prawie jak nowe, tarcze daleko miały do minimalnej grubości, a i tak nadawały się do wymiany. Wżery jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi