szyna222 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Witam!! Mam pytanko, ustawiałem zbieżność w poniedziałek i mechanik stwierdził że do wymiany łożyska mcphersona z poduszkami i zastanawiam się teraz gdyby wymienić te łożyska czy muszę kolejny raz ustawiać zbieżność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Nie musisz - się nie zmieni. Ważny jest stan śrub trzymający zwrotnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Zbieżność się nie zmieni, ale zmieni się kąt pochylenia koła, więc i tak będziesz musiał geometrię zrobić. Przynajmniej w "mojej" megance III jest on regulowany i po wymianie amorków był ustawiany. Ps. Dobrze piszę czy jakąś teorię nową stworzyłem, bo regulacja jest na zwrotnicy? Głowę dam uciąć, że mechanik po wymianie luzował górę i tam naciągał kolumnę. Fakt, że brakowało jakiś piczy kłak a byłem przy tej naprawie. Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez omega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 2 godziny temu, omega napisał: Przynajmniej w "mojej" megance III jest on regulowany Chyba jak masz rozkalibrowane otwory górnego mocowania mcpersona ,wprawdzie można próbować dociągać mcpersona w którąś strone, ale to nie jest regulacja tylko niewłaściwy montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 3 godziny temu, omega napisał: Dobrze piszę czy jakąś teorię nową stworzyłem Cyba to drugie. Jedyna opcja to ta o której pisze @krzychu73. Scenic I miał taką regulację przy zwrotnicy, późniejsze wersje już nie miały takiej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi