lukas605 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) Witam mam problem, zauważyłem że we wszystkich tylnich lampach miałem wodę, osuszyłem je poprawiłem uszczelki i myślałem że już jest ok. Po wczorajszych ulewach we wszystkich tylnich lampach jest woda, przyczyna to Rozszczelnione wszystkie lampy, dokładniej to miejsce połączenia przezroczystego płatniku z czerwonym. Ma ktoś na to jakiś sposób? Edytowane 20 Czerwca 2020 przez lukas605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Kiedyś w służbowym miałem dokładnie to samo. Uszczelniali jakimś przezroczystym klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Ja wymieniałem ostatnio żarówki, ale to mi wyglądało na integralna na całość, w ogóle nie wiem, czy można tak to rozłączyć. Jabrze, to prędzej silikon był, ale pomysł na takie "dziury" wydaje się odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zrobili to w ASO bez wyciągania lamp i nawet było niewidoczne, jak również szczelne. To im się udało, ale od razu znali problem. Musiała być cała seria takich lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 To chyba nawet nie powinno być trudne, zwykły łazienkowy silikon i okleić ładnie taśmą z góry i z dołu pozostawiając w środku równą, milimetrową szczelinę, następnie nałożyć silikon i palcem go rozprowadzić. Po przyschnięciu taśmy zerwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Łazienkowy silikon nie nadaje się do takich rzeczy. Trochę słońca, wyższa temperatura i będzie się złuszczał. Do takich plastików są odpowiednie kleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgoda. Z tym tanim łazienkowym trochę przegiąłem , tym bardziej, że sam lubię używać dużo dobrej chemii do wszelakich napraw. Firma SIKA ma w ofercie dobrej jakości silikony, ale na pewno są także inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Przezroczysty uszczelniacz dekarski. Można go stosować nawet na mokry materiał i będzie trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas605 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Dzięki Panowie za podpowiedzi, a chciałem to super glue zrobić, to pewnie bym załatwił te lampy. Czyli udać się do Aso lub uszczelniacz dekarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 1 godzinę temu, lukas605 napisał: Czyli udać się do Aso lub uszczelniacz dekarski. Jeżeli auto na gwarancji to niech robi serwis, a jak po to uszczelniacz dekarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas605 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Dzięki, 10 lat pykło, więc uszczelniacz wchodzi w grę, muszę tylko poszukać takiego bezbarwnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 No to we własnym zakresie zostaje. Ja dzisiaj na silikon wklejałem korek od wlewu płynu do spryskiwaczy,poprzedni zgubiłem. W jaki sposób nie wiem. Kosz nowego w ASO 11,60zł. Ale jest mały myk, bo producent nie przewidział samego korka tylko z rurką do zbiornika i koszt wtedy wzrasta do 350zł. A jak miałem numer korka to zamówili mi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_meganeII Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Ja mam uszczelnione lampy tylne sylikonem bezbarwnym do akwarium i szkła i się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi