oscharek Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Cześć, mam Megane bez żadnych czujników parkowania. Wymieniłem teraz zderzak z tyłu na taki z fabrycznymi czujnikami. Z tego co wyczytałem to brakuje mi modułu PDC. Wystarczy, że dokupię moduł, np. taki https://allegro.pl/oferta/modul-pdc-parktronic-megane-iii-oe-9451696725, podepnę wtyczki(jedna wiązka co idize od zderzaka i druga co jest w boczku w bagażniku) i podjadę do kogoś z CLIPem w celu zakodowania modułu? Czy coś jeszcze trzeba zrobić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Sprawdzić prędzej, czy wersja uch obsługuje ten moduł . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 14 godzin temu, jabrze napisał: Sprawdzić prędzej, czy wersja uch obsługuje ten moduł O ile dobrze kojarzę to UCH nie bierze udziału w systemie parktronic. @oscharek musisz mieć jeszcze głośniczek do tego systemu, podłączasz go do modułu w bagażniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscharek Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 To teraz pytanie - czy te moduły się czymś różnią? Czy to obojętne i ten z mojego linku się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Moduły występują w dwóch wersjach, jedna do obsługi tylko tyłu a druga do przodu i tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi