Renia08 Opublikowano 27 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Jak w załączonym wideo. Popychacze są hydrauliczne więc, jakim cudem nawet jak mam zagazowane auto to by stukały popychacze? W moim starym Mondeo mk2 1.8 dopiero po 60tyś na gazie szlag trafił szklanki. 20200727_225309.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 28 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 10 godzin temu, Renia08 napisał: Popychacze są hydrauliczne więc, jakim cudem nawet jak mam zagazowane auto to by stukały popychacze? Nie fachowy montaż i strojenie instalacji LPG jest najczęstszą przyczyną problemów ; - z zapalaniem, - wolnymi obrotami, - wypadaniem zapłonów, - dużym zużyciem paliwa, - oraz wypaleniem gniazd zaworowych niezależnie ; - czy jest hydrauliczna regulacja zaworów czy jej nie ma, Zwiększonemu zużyciu regulatorów zaworów sprzyja; - stosowanie nie markowego oleju, - wydłużony interwał wymiany oleju, Najlepszym rozwiązaniem ( jeżeli nie jest za późno ) aby się o tym przekonać jest; - jest zakręceniem zaworu na butli z gazem, - i dłuższa jazda na samej benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa536 Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Ja tak mam od przebiegu 90 tyś i już z tym stukaniem zrobiłem 25 tyś km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Na zimnym silniku tego nie ma po odpaleniu, silnik się zagrzeje i stuka, czasem głośniej czasem ciszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa536 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 A jakby tak zastosować płukankę i zalać świeży olej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Po płukance może być gorzej, chyba wszystko wskazuje na popychacz. Więc pic na wodę ta samoregulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa536 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 I co robisz coś z tym czy czekasz aż zacznie mocniej grać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Czasem tego nie słychać. Miałem też problemy z nierówną pracą silnika, a ostatnio silnik pracuje bardzo dobrze. Gdyby to był zawór, to z tłumika by było takie charakterystyczne "popierdywanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Po płukankę będzie tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 U mnie na, zimnym silniku słychać zawory od kiedy auto miało 60 tys przebiegu. Obecnie ma 160 tys przebiegu, wymieniam olej co 10 tys a płukankę robię co druga wymianę i nie ma, żadnych problemów. Używam oleju Motul 5w40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Janusz przejdę chyba na Motula. Ten Elf to nawet śmierdzi przed wlaniem do silnika. Castrola odradzacie? A co sądzicie o Liqui Moly? Może i zrobię płukanke, ale nie mam jakoś zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Przed Motulem używałem LM. Wg mnie na Motulu silnik działa trochę ciszej ale to może być urojony efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Ja jeżdzę na Liqui Moly 5w40 i jestem zadowolony, olej zmieniam co 10/15k km średnio co 2/3 razy do roku i wszystko jest w porządku od wymiany do wymiany dolewam z pół litry max, i to też nie zawsze. Zależy jak dużo jeżdżę z prędkością autostradową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Jak już popychacz jest uszkodzony bo na pewno nie zawór, to żadna płukanka nie pomoże przecież. Nie odczuwam żadnej różnicy po zalaniu świeżego oleju, i jak zapałem Mobil 1 zamiast Elfa. Za to mam dziwne obserwacje. Raz auto jedzie jak po maśle zero wibracji na postoju jak i podczas jazdy. A czasem od 1.5tys obrotów tak do 2.800obrotow czuje jakbym jechał na desce, czuć drgania z silnika podczas jazdy np: na 5 biegu i 2tys obrotów. Wkurza to. Jadąc to pracy wszystko się trzęsie, a wracając to już wszystko jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi