Hudzio Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) Przy odpalaniu i gaszeniu silnika słychać skrzypienie. Co to może być? Mój silnik to 1.5dci 86 KM. Edit: nagranie z gaszenia silnika VID_20200812_191026.mp4 Edytowane 14 Maja 2021 przez Hudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgaduję: pasek osprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudzio Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Był wymieniany wraz z rozrządem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Wg. mnie zaskrzypiał pasek osprzętu. Przyczyną może być sprzęgło kierunkowe na alternatorze. Zupełnie zgaduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudzio Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Jak na pasek to wg mnie zbyt metaliczny jest ten dźwięk. Jak sprawdzić to sprzęgło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) Najszybciej chyba to w pierwszej kolejności zdjąć pasek i sprawdzić czy skrzypienie nadal występuje. Przynajmniej będzie wiadomo czy to coś z osprzętu/pasek czy coś innego. Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez Michoxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudzio Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 (edytowane) Problem na jesień i zimę zniknął, teraz się pojawił znowu. Ale tym razem już wiem, że to nie pasek czy któraś z rolek. Dźwięk wydobywa się ze strony kierowcy. Od kilku dni przy gaszeniu i odpalaniu, a także, gdy ruszając pod górkę za szybko puszczę sprzęgło. Co to może być, coś w skrzyni biegów? Dodam jeszcze, że stojąc przed autem dźwięku tego nie słychać, silnik go zagłusza. Kazałem żonie odpalać i gasić auto i ja nic nie słyszałem, a małżonka mówi, że za każdym razem skrzypiało. Edytowane 14 Maja 2021 przez Hudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 5 minut temu, Hudzio napisał: Dźwięk wydobywa się ze strony kierowcy. To poproś kierowcę by nie wydawał dziwnych dźwięków Tak poważnie to zobaczy czy dobrze tłumik przymocowany i gdzieś nie stuka przy ruszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudzio Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 To nie są stuki tylko skrzypienie, wyżej jest nagranie z zeszłego roku. Ale tłumik siedzi dobrze. Jakiś czas temu osłonę termiczną poprawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Może stabilizator przechyłu o podporę. Pobujaj na boki samochodem na postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudzio Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 (edytowane) Bujane, nie stuka. Ale tu ogólnie nic nie stuka. To jest takie jakby skrzypienie. Słychać na nagraniu w pierwszym poście. Trochę poczytałem i jeszcze to może być poduszka silnika. Jak sądzicie? Edytowane 14 Maja 2021 przez Hudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Kompresor klimatyzacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudzio Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 W dniu 15.05.2021 o 07:58, szwagier24a napisał: Papuga Pisałem wyżej, że skrzypienie idzie od strony kierowcy. Wszystkie koła i pasek też sprawdzone. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.13 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi