kubaserek Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Cześć, Zauważyłem, że po odpaleniu na zimnym silniku obroty wzrastają (rozumiem, że to ssanie etc.) i pojawia się na około 5-10 sekund taki głośny dźwięk. Nie wiem czy nazwać to chrobotaniem czy jak. Jak obroty spadają to i dźwięku już nie ma. Przepraszam za jakość nagrania, ale YT coś przyciął, liczy się i tak dźwięk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Nasza była 1,2 TCe też tak miała, chyba to normalny dźwięk podwyższonych obrotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Silnik pracuje idealnie, wzorowo. Nawet nie było słychać łańcucha. Te podwyższone obroty to rozgrzewanie katalizatora. Niestety to powoduje, że do oleju dostaje się nie spalone paliwo. Zalecam kontrolę stanu ilości oleju w silniku - może przybywać. Piękny kolor, ja mam białe. Intens 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaserek Opublikowano 17 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Dnia 17.11.2020 o 18:34, szwagier24a napisał: Po co mnie przedrzeźniasz To wycie naprawdę jest normalne? Na grupie megane mówią, że nic takiego nie mają :( REGULAMIN forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcean Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Normalne. Moje też tak mają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Jak myją uszy zakewajką to nie słyszą. Mogą pracować w serwisie - tam też nic nie słyszą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Moje megane Captur i Kadjary miały ten sam dźwięk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaserek Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Ok, dzięki wszystkim za odpowiedzi, uspokoiliście mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi