miszczu1983 Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Witam, Megane 2 2003r card no detected. Sposoby z Internetu z podkładaniem, podklejaniem nic nie dają. Czy można jakoś sprawdzić czy to karta czy czytnik? Do tej pory z karta nie było problemów. Mam tylko jedną. Z moich obserwacji czytnik nie blokował karty, tzn można ja było wyjąć po zapaleniu, nie wiem czy coś ma do rzeczy. Karta ma 3 przyciski ale handsfree nie działało. Mam interfejs diagnostyczny autocom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 59 minut temu, miszczu1983 napisał: Z moich obserwacji czytnik nie blokował karty, tzn można ja bylo wyjąć po zapaleniu, nie wiem czy coś ma do rzeczy. Nie ma nic do rzeczy, jedynie przy gaszeniu silnika miałbyś komunikat o sprawdzenie czy karta jest obecna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 To nie Laguna II, że po ilości przycisków rozpoznawało się wersję. Wszystkie MII i Scenic II mają trzy przyciski niezależnie od tego czy jest hf czy nie. Rodzaj karty można rozpoznać po rodzaju płytki w karcie. W MII czytnik nie blokuje karty, nie ma w nim elementów mechanicznych. Jeżeli cewka nie jest oberwana to może problem jest w zasilaniu karty - urwana blaszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszczu1983 Opublikowano 22 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Bardziej mi chodzi czy można jakoś na szybko określić czy to karta czy czytnik? Czy rozcinac kartę w ciemno? Karta rozebralem. Wygląda że przyczyną jest w karcie, całkowicie odlutowana cewka... Niestety cewka jest uszkodzona jak na zdjęciu, zagiete zwoje, chyba ja uszkodzilem przy rozbjeraniu... Prsylutowalem i dalej nie działa.. da się to dokupić czy to jest programowane do auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Cewki da się kupić jako część zamienna. Zawsze trzeba mieć zrobiona zapasową kartę bo może być problem z dopisaniem kolejnej. Są firmy naprawiające karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Oczywiście, że można sprawdzić czy karta czy czytnik. Co więcej - to na pewno karta, bo te czytniki się nie psują. Niemniej kartę testuję się czytnikami do transponderów. Sprawa jest szybko jasna jeżeli w fachowych rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszczu1983 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Wymieniłem cewke, działa. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi