zonee Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Witam wszystkich. Potrzebuję ustalić jaką mam skrzynię biegów: Megane III phI 1.9DCI 130 BZ0N06 F9Q872(P8) 2009 136000km, VIN: VF1BZ0N0641233935 Przeszukałem Google i nie jest to takie oczywiste, nawet trochę francuskiego podłapałem ale nic nie znalazłem. Generalnie zauważyłem iż są lekkie luzy na skrzyni: lewarek rusza się lekko przy dodawaniu i odejmowaniu gazu: - na jedynce najbardziej w zakresie może z 0.3cm - przód tył (dodatkowo jedynka wchodzi ładnie jak auto stoi ale jak jadę nawet 5km/h na luza to ciężej wbija) - na dwójce troszkę mniej wyczuwalne ale tez czuć że idzie przód tył (minimalnie) - na trójce, czwórce i piątce - NIC NIE WYCZUWAM - na szóstce tez czuć lekki ruch przód tył podobnie jak na dwójce, mniej niż na jedynce. Na razie nie ma tragedii ale zastanawiam się dokąd mnie to zaprowadzi i czy to coś poważnego na dłuższą metę. Z góry dzięki za pomoc i sory za zamieszanie. Edytowane 10 Grudnia 2020 przez zonee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Skrzynia ND4, dokładny wyznacznik skrzyni to ND4001. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonee Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 11 godzin temu, aniewa napisał: Po co mnie przedrzeźniasz A objawy ci coś mówią ? Czy ten typ tak ma ? REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Takie lekki ruchy lewarka moim zdaniem nie wynikają z wady skrzyni. Edytowane 10 Grudnia 2020 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Potwierdzam, jeśli chcesz zadbać o kondycje skrzyni sprawdź sobie poziom oleju . Edytowane 10 Grudnia 2020 przez krzychu73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonee Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 ok. Przy wymianie oleju za 2-3 miesiące, poproszę o sprawdzenie oleju w skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi