omega Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Weź na LOW i popatrz jak się będzie zachowywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marer Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 OK Nigdzie nic więcej nie przestawiałeś tylko to ? Dałem na Low Dam znać co i jak jak potestuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Co prawda nie sprawdziłem tego organoleptycznie ale czy Megane III ph I ma kontrolę przepalonej żarówki ? Jeśli tak to gdzie to mogę sprawdzić programowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 W module UPC i UCH szukaj błędów. Niewłaściwa moc danego obwodu będzie opisana jako błąd np. świateł dziennych (UPC) lub np. oświetlenia bagażnika (UCH). Na liczniku pojawi się komunikat chyba tylko w przypadku problemów z trzecim światłem STOP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Rozumiem. Czyli jako tako nie ma na liczniku sygnalizacji przepalenia którejś z żarówek, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Dobrze rozumiesz, nie ma takiej sygnalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Ok. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Kolego @aniewaw jednym z postów opisujesz aktywowanie grzałek kabinowych. Czy to jest to samo co tzw. grzałki nurkowe? Jeśli tak jest to czy wersja benzynowa ma jakąś opcję dogrzewu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Grzałki nurkowe to podgrzewanie wody sterowane sterownikiem silnika, występują praktycznie tylko w silnikach diesla. Grzałki kabinowe grzeją powietrze w kabinie, niektóre benzyniaki mogą to mieć na wyposażeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 tak tak zasadę działania grzałek nurkowych zgłębiałem w Lagunie ;-). Myślałem, że to zbieżność nazewnictwa. Ale ok. Muszę zobaczyć czy mogę to aktywować. A objaw jaki jest, natychmiastowy nadmuch ciepłego powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 No dobrze, a kiedy dogrzew się uruchamia lub przy jakich temperaturach? Jak mogę to sprawdzić przy obecnych temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Dogrzewanie kabiny w temperaturze zewnętrznej do + 12 wskazywanej przez termometr umieszczony w lusterku kierowcy a dogrzewanie wody do + 6 stopni na zewnątrz. Można programem pyren sprawdzić działanie grzałek kabiny w każdej temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Rozumiem. Czy Pyclip też można to podejrzeć? Czy mógł byś podać ścieżkę do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 W pyclip: Moduł zespolony w kabinie(UCH) - AC Executing test - Klimatyzacja - Podgrzewanie - AC016 Grzałka kabiny 1 - AC017 Grzałka kabiny 2 - Execute.-Accept. Po wykonaniu tego polecenia powinno być słychać zadziałanie przekaźnika grzałki numer 1 lub 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi