Mausus Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Witam Mam takie problem, że słabo spryskuje mi przednią szybę.. Jak włączę spryskiwacz to owszem woda leci w 3 miejsca ale tak od niechcenia jak by zaraz miała się skończyć. W innym aucie jak puszczę dawkę tona połowę szyby aż taka mgiełka się pojawia. Czy w Megance 4 tak to powinno wyglądać?? Ktoś miał już podobny problem? Sprawdziłem wężyki nic nie jest skręcone ani zagięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Niestety ten układ tak ma - ekologia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mausus Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 a co ekologia mw spolnego z cisnieniem wody na szybie? mozna coś z tym zrobić? nie ma jakiś dysz które puszczaja mgiełkę na całą szybę? REGULAMIN Forum się kłania. pkt 5.6, 5.7 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Dysze są ale problemem jest pompka. Jest za słaba. Jak zmienisz dysze na mgiełki to będzie działać na postoju i przy małych prędkościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack3226 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Wg mnie problemem nie jest pompka spryskiwacza tylko inteligenty alternator. Spróbuj włączyć spryskiwacz w trakcie hamowania silnikiem. W mojej M3 jest bardzo duża różnica w "sile" strumienia ze spryskiwacza. Przy hamowaniu silnikiem napięcie w instalacji dochodzi do 14 - 14,5V, w czasie jazdy trochę przekracza 12V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 @Mausus ano ma ta ekologia nawet do takiej pierdoły jak spryskiwanie szyby. Jakie byś nie założył dysze to i tak leje "jak by chciało a nie mogło", i powyżej 50km/h sika na wysokość 1/3 szyby. Jakby nie patrzeć du..a z przodu. Nigdy nie patrzyłem w taki sposób jak podał @jack3226 - może rzeczywiście tak to wygląda. W imię ekologii ta pompka ma małą moc - no bo mniej energii do działania potrzebuje - co w ogólnym rozrachunku (na całe auto) pozwala zaoszczędzić 0,0002 l/100km czyli jakieś 0,2g/CO2. I zamiast wziąć się za coś innego to tu chcieli robić ekologię. Po mojemu to trzeba by tą pompkę wymienić na mocniejszą i byłoby po problemie - ciekawe czy np. z Laguny II by nie pasowała - ale to trzeba by było sprawdzić jak wyglądają poszczególne pompki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 19 godzin temu, MarcinDe napisał: ciekawe czy np. z Laguny II by nie pasowała Pompka może by i pasowała ale trzeba zwrócić uwagę na mocowanie i wtyczki czy takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 No właśnie o to mi chodzi - żeby dobrać taką plug&play, ewentualnie można pomyśleć nad przełożeniem wtyczki (bo to żaden problem - kilka minut roboty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mausus Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Dnia 14.01.2021 o 12:17, MarcinDe napisał: @Mausus ano ma ta ekologia nawet do takiej pierdoły jak spryskiwanie szyby. Jakie byś nie założył dysze to i tak leje "jak by chciało a nie mogło", i powyżej 50km/h sika na wysokość 1/3 szyby. Jakby nie patrzeć du..a z przodu. Nigdy nie patrzyłem w taki sposób jak podał @jack3226 - może rzeczywiście tak to wygląda. W imię ekologii ta pompka ma małą moc - no bo mniej energii do działania potrzebuje - co w ogólnym rozrachunku (na całe auto) pozwala zaoszczędzić 0,0002 l/100km czyli jakieś 0,2g/CO2. I zamiast wziąć się za coś innego to tu chcieli robić ekologię. Po mojemu to trzeba by tą pompkę wymienić na mocniejszą i byłoby po problemie - ciekawe czy np. z Laguny II by nie pasowała - ale to trzeba by było sprawdzić jak wyglądają poszczególne pompki. Dzięki za info.. problem niby błachy ale bo pmysł jak dla mnie zupełnie bez senu... powiedział bym , że u mnie dmucha przy wiekszej predkosci na 1/4 szyby..... trzeba by wyciagnąć pompkę i sprawdzić czy pasuje z innego modelu.... a na marginesie przyszły mrozy i zupełnie mi przestała działąć !!! płyn wlewałem już zimowy... może za mało i zamarzło. generalnie włączam spryskiwacz i nic nie słychać..... teraz pytanie bezpiecznik czy pompka??? wie ktoś gdzie tutaj się sprawdza bezpieczniki :D?? już znalalzłem... bezpiecznik w kabinie 10A. przepalił sie . wszystko gra!!! tzn. spryskuje jak za karę !! REGULAMIN Forum się kłania pkt 5 Przeczytaj przed wysłaniem co palce nastukały na klawiszach, popraw i dopiero wysyłaj na forum - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi