TomaszTuralski13 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Witam koledzy. Mam problem z żony autem,mianowicie wygląda to tak. Odpala z pierwszego,ale gdy gasi go po dotarciu do celu i za chwilę odpali to gaśnie ,spada z obrotów i tak około 3,4 razy,dopiero jak ruszy i trzyma go na wysokich obrotach to się uspokoił. Co mu dolega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Przepustnica do czyszczenia. Może być nieszczelny układ dolotowy (za przepustnicą - Map sensor musi być sztywny). Być może zapowietrzony układ chłodzenia lub uszkodzony czujnik płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszTuralski13 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Bardzo dziękuję zajrzę do tego jutro i postaram się opisać sytuacje,mam jeszcze jeden problem spryskiwacz szyby w ogóle nie reaguje. Czy bezpiecznik jest tu pod kierownicą czy pod maską w tej głównej płycie?,a może to sama pompka wysiadła co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Bezpiecznik przekaźnika spryskiwacza jest wspólny z radiem ( w kabinie 15A) Pompa spryskiwacza jest dwukierunkowa tzn przód i tył przez zmianę polaryzacji. Być może zamarzł płyn spryskiwacza lub nie łączy przy pompce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszTuralski13 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Z płynem wszystko jest ok,radio też działa więc pozostaje dotarcie do pompki. Bardzo dziękuję za pomoc. Muszę więcej poświęcić czasu temu autu,bo żona tylko wsiada i jedzie jak nie jedzie dopiero zgłasza problem. Dziś zauważyłem że po zgaszeniu silnika wyjęciu karty nawiew dalej chodzi i radio,czeka mnie sporo roboty,chyba kupię jej rower.he.pozdrawiam i bardzo dziękuję. Napewno opiszę postępy w naprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Otwarcie drzwi kierowcy to wyłącza, a nie wyjęcie karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszTuralski13 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 No tak nie zwróciłem na to uwagi , faktycznie bo i światła gasną. Wielkie dzięki. Faktycznie, dziś sprawdziłem i po wyjęciu karty i otwarciu drzwi wszystko gaśnie. W weekend zabiorę się za czyszczenie przepustnicy i spryskiwacze, podobno styki siadają na kostce przy pomoce, zobaczymy. Dam znać co udało się zrobić i jakie to dało efekty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Tam mimo osłony dostaje się sól i zaczyna korodować. Najczęściej problem następuje po zimie, ale różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszTuralski13 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Witaj jabrze, wyjąłem przepustnice, wyczyściłem i zamontowałem. Chyba odwaliłem numer bo nie odłączyłem Aku. Teraz obroty oscylują w granicach 2 do 2,5 tysiaca!. Wyczytałem że trzeba wypiąć akumulator i zrobić adaptacje przepustnicy,wszystko co znalazłem to na kluczyk jest. Albo piszą aby wyczyścić krokowy którego nie mam. Jak to zrobić bez kompa,jest jakaś szansa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Czy założone zostały wszystkie wężyki? Wygląda na nieszczelności dolotu. Adaptacja wykona się sama. Po rozgrzaniu silnika pozostawić na biegu jałowym. W serwisówce piszą, żeby rozpędzić do 4000 silnik podczas jazdy chyba na 4 biegu i pościć gaz. Z ponownym wciśnięciem zaczekać aż obroty obniża się na tyle nisko aby silnik sam uchylił przepustnicę aby utrzymać obroty. I tak 3 razy. Ale nie wiem czy to działa. Ja zawsze czekałem, w sensie jeździłem i zrobiła się sama. W 1.4 zużywają się oringi na przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszTuralski13 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Wężyki wszystkie założone. Tak w ogóle to tylko jeden od góry do przepustnicy, nic więcej tam nie widać, Pozostawić go na tych wysokich obrotach aż się rozgrzeje? 16 godzin temu, TomaszTuralski13 napisał: Wężyki wszystkie założone,a tak w ogóle to tylko jeden od góry do przepustnicy,nic więcej tam nie widać,to pozostawić go na tych wysokich obrotach aż się rozgrzeje? No cóż rozebrałem wszystko od nowa,i utrzymuje się pomiędzy 2 a 2,5 tyś obrotów. Odpisałem Aku i to samo. Bez kompa nie dojdę ad czego zwariował. Jutro kolegą go podepnie i zobaczymy. Jak mam elektroniczna bez linki przepustnice to talerz w środku powinien minimalnie być uchylony prawda? Do wolnych obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Przepustnica jest odchylona o 12 stopni. Wygląda to na nieszczelny układ dolotowy. Trzeba podejrzeć parametry silnika dla powietrza (przepustnica) i dla paliwa. Masz LPG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszTuralski13 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Nie mam, właśnie tak się zachowuje jakby nie był szczelny,ale zdemontowalem od nowa wszystko i nie zauważyłem rządnych pęknięć czy coś takiego. A kołnierz przepustnicy wchodzi w kolektor dolotowy dosyć swobodnie czyli bez mocnego wciskania ale tak też wyszedł gdy go rozbierałem pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Uszczelka jest zmieniona? Ponadto mapsensor musi siedzieć sztywno. Na nim z czasem kruszeją oringi i tam podbiera powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszTuralski13 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Chodzil dość luźno ale go docisnalem i tylko na boki lekko się kręci ale to normalne prawda. W dalszym ciągu nic się nie zmieniło kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi