Grochu320 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Witam, mam od dłuższego czasu problem z moim Renault Megane , auto chodzi na zbyt wysokich obrotach , 1500/2000 tyś obrotów , przy dojeżdżaniu do świateł na sprzęgle obroty również rosną a później spadają i znów rosną , zdarza się również że mogę jechać bez trzymania gazu ponieważ auto utrzymuje około 2000 tyś obrotów. Była czyszczona przepustnica niestety nie pomogło , mechanik mówi że na pewno to przepustnica koszt nowej 700 zł . Czy ktoś ma jakieś pomysły co to może być po za przepustnicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 (edytowane) 16 godzin temu, Grochu320 napisał: - auto chodzi na zbyt wysokich obrotach , 1500/2000 obrotów , - przy dojeżdżaniu do świateł na sprzęgle obroty również rosną a później spadają i znów rosną , - zdarza się również, że mogę jechać bez trzymania gazu ponieważ auto utrzymuje około 2000 tyś obrotów. Zalecam; - kontrola ewentualnie wymiana czujników pedału sprzęgła i hamulca, - wymiana filtra powietrza, - czyszczenie map sensora oraz zapewnienie szczelności jego montażu, - pomiar podciśnienia oraz kąta wyprzedzenia zapłonu , - kiedy wymieniany rozrząd ? - stosować markowy olej. Edytowane 24 Stycznia 2021 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grochu320 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 (edytowane) Rozrząd robiony 5 lat temu około 40 tyś km , elektrozawór nie mam pojęcia , samochód jeźdzony na oleju elf . Filtr powietrza wymieniany 4 miejsce temu . Edytowane 24 Stycznia 2021 przez Grochu320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Ten silnik nie ma elektrozaworu. W ciemno się przepustnicy nie wymienia. Trzeba podpiąć pod kalkulator, sczytać błędy i je wykasować. Później podejrzeć parametry pracy gorącego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Ile km przejechane od czyszczenia przepustnicy? Wężyk od krokowego stabilnie osaczony na przepustnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grochu320 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Nie powiem ile bo nie pamiętam , ale już po około 400 km od czyszenia problemy wrócili. Wężyk muszę sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 9 godzin temu, szwagier24a napisał: Wężyk od krokowego stabilnie osaczony na przepustnicy? Już w megane 1/ ph2 nie było krokowca, Warto sprawdzić wężyk od ; - wspomagania hamulca, - oparów benzyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grochu320 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Spojrzałem na akumulator i zauważyłem że ma mniejszą pojemność niż powinien czy może mieć to coś wspólnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 (edytowane) Nie ma nic wspólnego. Edytowane 27 Stycznia 2021 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi