basiaopole Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Dzień dobry, Czy ktoś z Was zabierał się za czyszczenie EGR? Może podpowiedzieć jak go wykręcic w sposób jak najmniej pracowity ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Ciekawy temat. Wydaje mi się, że ten silnik takowego zaworu nie posiada. Jeżeli czyścić to dolot - może być już z lekka zarośnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Jeśli nie ma egr to czyszczenie dolotu zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 17 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Widziałem w internetach, że niestety konieczne przy silnikach z bezpośrednim wtryskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 17 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 A ja widziałem w garażu, zabrudzenie jest ale cienka warstwa i brak złogów zawężających przepływ czy blokujących wznios zaworu, warunek brak egr , a przebiegi znacznie większe niż u kolegi wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi