lbass86 Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Witam, mój problem wygląda następująco. Po otworzeniu kartą samochodu zapalają się światła mijania, czyli jest wszystko normalnie. Jednak jak zamknę je za chwilę nie odpalając silnika, światła cały czas świecą? Wiecie co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydooo Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Wyłącz światła na lewej manetce na pozycję "0". Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 6 Maja 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 U mnie światła włączają się po uruchomieniu silnika, a nie po otwarciu auta. Mam włączoną funkcję automatycznych świateł, choć to chyba nie ma znaczenia, bo i bez tej funkcji chyba się włączały dopiero po naciśnięciu start ze sprzęgłem/hamulcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydooo Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) Sprawdzałem dzisiaj w moim i działa to tak: jak zostawiłem na włączonych światłach to po zamknięciu auta nadal świeciły, przynajmniej na kilka chwil bo dłużej nie sprawdzałem. Po włączeniu automatu zapalają się Pu włączeniu silnika ale tylko po zmroku bo jest czujnik zmierzchowy i za dnia się nie włączają. Jeżeli włączają się po otwarciu drzwi to chyba coś jest poryte z kompem albo ktoś coś kombinował nieudolnie przy elektryce. Edytowane 8 Maja 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 No to coś jest nie tak. Ja ciągle mam włączone światła na manetce, nigdy ich nie wyłączam: po uruchomieniu silnika się włączają same, a gasną same, gdy zgaszę silnik i otworzę drzwi (kierowcy), albo gdy otworzę drzwi i zgaszę silnik. Natomiast gdy po zgaszeniu silnika przekręcę manetkę na "0" i ponownie włączę światła, następnie otworzę drzwi i zamknę auto, to światła świecą cały czas, nie wyłączą się. Nie kręcisz manetką po zgaszeniu silnika przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Natomiast gdy po zgaszeniu silnika przekręcę manetkę na "0" i ponownie włączę światła, następnie otworzę drzwi i zamknę auto, to światła świecą cały czas, nie wyłączą się. I tak ma być. I jest wszystko w porządku, ze światłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) To ja wiem, ale pytanie, czy scoobydooo tak nie robi. Jeśli nie, to coś ma namieszane i musiałby znaleźć przyczynę. Jako ciekawostka: z tego, co się orientuję, Clipem można też włączyć światła na stałe w ustawieniu automatycznym (nie tylko po zmroku). Edit down: Racja, chodziło o lbass86, wybacz. :) Edytowane 9 Maja 2016 przez Damn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydooo Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) U mnie działa wszystko normalnie. Ja używam tylko manuala. A z tym czujnikiem zmierzchowym to fajna sprawa bo mam już kupione ledy także przez dzień na nich a po zmroku sami się przełączy i można zapomnieć o światłach w ogóle. Edytowane 10 Maja 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubusiek77 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Mam pytanie, jak mają się te wszystkie triki z wrzucaniem biegu i wciskaniem hamulca do automatycznej skrzyni biegów? Już wiem. Wajha od skrzyni na P, wciskamy hamulec, trzymamy przycisk na prawej manetce i wciskamy krótko start, samochód zapala, zegary "tańczą" i wyświetla się komunikat TEST MODE. Dalej tak samo jak wcześniej opisano czyli: przyciskiem na manetce zmieniamy informacje. Małym przyciskiem przy zegarach wychodzimy z test mode. Edytowane 16 Czerwca 2016 przez kubusiek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 A nie jest tak, że jak naciśniesz guzik zamykania szybko dwa razy to Ci pozamyka szyby ? U mnie dziś zadziałało :) Dzięki za trik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmuntt Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Podpytam jeszcze w temacie testmode. Posiadam wersję z nawigacją- zegary z jednym dużym wyświetlaczem. Żadnym z opisywanych sposobów nie mogę uruchomić test mode-czy dla takiej wersji jest inna procedura? Kolejny temat to zmiana języka- wiem, że na polski można zmienić w poliftowych ale może takie wersje zegarów programuje się inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olaf1507 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Czy w Megane można zamontować radio z innego Renault? Dodano: 18 sie 2016 - 20:40 Witam. Jak da się włączyć wyświetlanie godziny i temperatury na całym wyświetlaczu w Megane II phI gdy radio jest wyłączone? Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Olaf1507 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Wcisnij start stop zapłonu bez wcisniecia pedału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werysoft Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Panowie, mam megane II Grandtour 1.5dci, rocznik 2007. Przejrzałem ten wątek i żaden z podanych sposobów wejścia w tryb serwisowy nie skutkuje. Może popełniam jakiś błąd, a może w moim modelu jest jakiś inny tryb. Proszę o pomoc. Edit: doczytałem, że w megane II phII nie ma sposobu na wejście w tryb serwisowy. Edytowane 5 Września 2016 przez werysoft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbol Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Gdy otworzę auto to jest możliwość ustawienia żeby zapalał się światła mijania bądź halogeny? Tzw. Doświetlanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi