Amped Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Bezpieczniki sprawdzone, nie wiem, o co kaman. Ale oświetlenie schowka działa po otwarciu. Proszę o pomoc. Megane 4, 15 cdi, 2017 kombi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 W lampie pod sufitem ręcznie włączysz oświetlenie kabiny? W liczniku zaświeca się kontrolka otwarcia drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Auto da się zamknąć centralnym zamkiem? Jak są zbyt długo otwarte drzwi to oświetlenie gaśnie. Oświeca się ponownie po ponownym otwarciu drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amped Opublikowano 25 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 17 godzin temu, aniewa napisał: W lampie pod sufitem ręcznie włączysz oświetlenie kabiny? W liczniku zaświeca się kontrolka otwarcia drzwi? Tak ręcznie mogę włączyć. W liczniku również zapala się kontrolka otwartych drzwi. Oprócz tego dzisiaj sprawdziłem multimetrem, że jest napięcie na pozycji środkowej, tzn. że ma być zapalona przy otwartych drzwiach. Gdy przełączam z pozycji wyłączonych lampek na pozycję środkową, czyli zapalonych przy otwartych drzwiach to widzę delikatne mignięcie lampek, tak jakby lekko się włączyły i wyłączyły... Wyjąłem panel ledowy z plastików i gdy przykładam do styków, to się dzieje to samo, czyli lekko rozbłyskują i gaszą się. 15 godzin temu, szwagier24a napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Da się, zgadza się, instrukcję przeczytałem dokładnie. Tak powinno się dziać jak napisałeś gdy wszytko działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Nie mam schematów do M IV ale lampki we wszystkich wersjach działają tak samo. Do lampy dochodzi stałe 12 V a sterownie odbywa się podając masę. Albo ręcznie przełącznikiem albo poprzez moduł UCH kabiny. Tu podejrzewam brak połączenia przewodu masowego między lampą a UCH. Sprawdzałeś czy po naciśnięciu pilotem przycisku otwierania samochodu zapala się oświetlenie? Jeżeli tak przewody i połączenia są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 (edytowane) To jest w ustawianiach r-linka tylko nie pamiętam pod jaką nazwą. Edyta: Mam: W ustawieniach - Ustawienia użytkownika jest coś pod nazwą: Aut. ośw. Kabiny Sprawdź czy masz zaznaczone On Edytowane 2 Listopada 2021 przez Andon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi