Wzawislan Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Cześć, robiłem dziś serwis mojego renault Megane 3 coupe. Tj.: olej, filtry, przegląd, + ogranicznik drzwi, łącznik stabilizatora, osłony amortyzatorów, sprężynę tył, oraz łożysko i mocowanie amortyzatorów przód. Mechanik zawołał za ten serwis 2100 zł. Czy to lekko nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zakładamy 12 rg. dla kpl. Z tego wynika, że blisko w normalnym warsztacie z rachunkiem. On przypadkiem nie wymieniał dwóch łożysk MP? To się robi razem. Sprężyny z tyłu też powinny być dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 1 łącznik? a za miesiąc drugi Trzeba by znać obecne ceny tego co było wymienione wówczas można dyskutować, czy drogo. To, co możliwe i wiem, że dam radę to robię sam, bynajmniej jestem pewien, że nikt mnie nie robi w bambuko Ostatnio (w ubiegłym roku) dałem, aby mi wymienili płyn hamulcowy, aby się samemu nie gimnastykować a przy okazji uwalili mi buciorami dywanik kierowcy czymś tłustym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Jak widzę te ceny to się cieszę że robię sam. Jednak same części to połowa tej kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 (edytowane) Było 33-50%. Od grudnia rzeczywistość jest przerażająca. Edytowane 17 Stycznia 2022 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 7 godzin temu, jabrze napisał: rzeczywistość jest przerażająca. Dla nas i przy naszych zarobkach. 10 godzin temu, Wzawislan napisał: Czy to lekko nie za dużo? Kiedyś bym powiedział, że sporo za dużo ale teraz nie ma się co dziwić na takie ceny, niestety. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 W II kwartale będzie wystrzał cen, trzeba podziękować za Nowy Ład rządzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Całkiem niedawno wymieniałem oleje w silniku i skrzyni i to wyszło 450zł. Pozostałe rzeczy z twojej listy to też dość pracochłonne roboty, więc przy dzisiejszych cenach robocizny i części to Twój rachunek wygląda spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi