jabrze Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Należałoby sprawdzić same kolumny jak się przekręcają po wyczepieniu końcówek drążków bez obciążenia. Po obciążeniu jest trudniej do sprawdzenia, że względu na tarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiekkokoszko Opublikowano 24 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 A myślicie ze możliwe jest ze podczas wymiany obkręciła się im kierownica i czujnik kąta skrętu wariuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Nie - ponieważ jadąc prosto jest idealnie. Przecież to jest mierzalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiekkokoszko Opublikowano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 (edytowane) A może to być przez nie właściwe końcówki drążków? razem z nowa przekładnią były dołączone końcówki, niby TRW ale do końcówkę które miałem w starej przekładni od tej samej firmy wyglądały zgoła odmiennie mną kapslu tej końcówki był numer 19231 Edytowane 25 Marca 2022 przez Jasiekkokoszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 41 minut temu, Jasiekkokoszko napisał: A może to być przez nie właściwe końcówki drążków? Zadaj sobie pytanie jak Ci zrobiono geometrię? Jesteś pewien, że zastosowana przekładnia jest do Twojego samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiekkokoszko Opublikowano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Wiem ze geometria zrobiona jest, na laserowej maszynie 3D, przy jeździe na wprost kierownica idealnie prosto nic nie ściąga samochód trzyma tor jazdy. Na fakturze za przekładnię mam numer oem 490010024r, była dobierana po vinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Zakład zrealizował usługę za którą Ty zapłaciłeś więc masz prawo do jej reklamacji. Nie ma na co czekać. Dziwne, że po takiej naprawie mechanik nie jechał tym samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiekkokoszko Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Byłem w warsztacie, rozłożyli ręce. zakupiłem wiec interfejs obd i wyszła chyba przyczyny przy kołach na wprost pyclip pokazuje -357 stopni. Myślicie ze to rzeczywiście to może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Czyli praktycznie o cały obrót kierownicą. Wypadało by rozłączyć na krzyżaku w kabinie, ustawić kąt na zero i ponownie połączyć na krzyżaku. Oczywiście przy kołach ustawionych na wprost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Taśma by się dawno zerwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Jasiekkokoszko napisał: .Myślicie ze to rzeczywiście to może być przyczyna? Wszystko na to wskazuje. Kolega dobrze podpowiada tylko przed rozłączeniem krzyżaka ustaw koła na prosto. Ostatnio wymieniałem taśmę w Yarisie i z ciekawości sprawdziłem ile jest zapasu. Po zdjęciu zrobiłem ponad 3,5 obrotu do pełnego zwinięcia. Może w M3 jest podobnie skoro brak błędu poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi