przemek343 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Witam wszystkich. Mam trochę nietypowa sprawę a mianowicie po prawie roku od zakupu auta zobaczyłem przez przypadek, że posiadam hak w samochodzie ( automatyczny ?). Mam z nim jednak problem bo po pociągnięciu dźwigni w bagażniku wydobywa się tylko dźwięk ale hak nie wypada. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem i wie jak to naprawić ? Jak teraz to zalegalizować bo poprzedni właściciel nie miał go wbitego w dowód i z tego powodu nie wiedziałem nawet ,że go mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Jeśli hak ma tabliczkę znamionową to jedziesz do stacji kontroli. Tam jak wszystko będzie grało dostaniesz papier, z którym ruszasz do wydziału komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek343 Opublikowano 26 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 (edytowane) Tylko mam problem bo ten hak nie chce wyjść z mocowania i nie mam przez to dostępu do tabliczki znamionowej ? Edytowane 26 Marca 2022 przez przemek343 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Tabliczka znamionowa zazwyczaj jest na uchwycie gniazda do wtyczki jak to jest w Twoim automacie nie mam pojęcia. W czasach jak używałem haka to nie było takiego ustrojstwa tylko z tyłu wystawała pała Może trzeba zgiąć kręgosłup i zajrzeć pod spód, gdzieś pociągnąć, gdzieś stuknąć, bo jak to nie było lata używane to samo raczej nic się nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Automatyczny hak Bosal ma nalepkę z nr homologacji na ramie nośnej raczej nie w pobliżu kuli. Rozkładanie: po zwolnieniu blokady w bagażniku hak powinien się opuścić z pod zderzaka i ręcznie należy go pociągnąć do właściwej pozycji pracy aż do zaklikniecia blokady. Składanie: analogicznie przy użyciu ręki. Ściągnij ze strony Renault cennik akcesoriów do Megane. Tam znajdziesz nr kat. tego haka. Na stronie tech akcesories Renault znajdziesz instrukcję montażu zawierającą instrukcję obsługi oraz homologację haka lub nr kat. znajdziesz na allegro szukając nowego oryginalnego haka do odpowiedniej wersji nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek343 Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Dziękuję bardzo za pomoc odnośnie legalizacji haka A jakiś pomysł jak odblokować hak bo coś się zacięło i nawet jak próbuje mu pomóc wyjść to nawet na milimetr nic nie drgnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Wychodzi na to, że zapadka nie uwalnia haka. Nie znam tej konstrukcji, ale dedukując po chłopsku myślę, że powinno być miejsce, gdzie tę zapadkę powinno się przesunąć ręcznie np. przy pomocy śrubokrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek343 Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Rozwiązany: Głupio się przyznać ale wystarczyło pociągnąć mocniej linkę i hak zwolniło :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 15 godzin temu, przemek343 napisał: Głupio się przyznać ale wystarczyło pociągnąć mocniej linkę Głupio, nie głupio Po prostu zadziałał strach przed zerwaniem linki Dobrze, że się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi