jabrze Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 On jest do naprawy. Potrzebuje fachowca od Renault. Trzeba przetestować pompę clipem. Może to nie jest pompa, a na przykład przekaźnik w obwodzie zapłonu..Coś, co się dzieje na wskutek przegrzewania. Za duże spadki napięcia powodują błędy w multiplexie. W pierwszej kolejności podmień czujnik pedału hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kub323 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Czujnik pedału hamulca już sprawdzany, to nie on jest winowajcą gdyż nawet gdy jest wypięty a ja wcisnę hamulec to błędy z licznika znikają. A co do clipa to problem w tym że w moim mieście (Zamość) chyba tylko ASO takowy posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Gdybyś przejeżdżał przez Chełm to mogę podłączyć dość dobry interfejs i przynajmniej pokaże jakie błędy generuje lub zapisał moduł ABS. Oczywiście za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kub323 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Bardzo chętnie podjadę w następnym tygodniu gdyż dzisiaj wyjeżdżam do pracy i wrócę w niedzielę, prosiłbym o jakiś kontakt żebyśmy mogli się umówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcelik12738 Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Witam, czy problem został rozwiązany? Ponieważ występuje u mnie identyczna sytuacja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kub323 Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Ostatecznie skończyło się tak, że auto po pół roku stania po prostu samo się naprawiło, później jeszcze były takie jednorazowe sytuacje do momentu aż nie padł alternator, po wymianie na nowy wszystkie problemy zniknęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaronmp Opublikowano 22 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2025 (edytowane) Witam. Chciałem odświeżyć temat. Objawy takie same jak w opisie. Sprawdzone wszystkie bezpieczniki i kostki pod kontem zalania. Sprawdzone napięcia na wtyczce pompy ABS i w gnieździe OBD2 z tym że kwestia oporu na podanych pinach we wtyczce nie zmierzona gdyż u mnie we wtyczce nie ma tego 3 pinu. Czy tak ma być. Zauważyłem że jak auto trochę postoi to alarmu nie ma dopiero po paru km. Ostatnio zauważyłem że jak chce się połączyć przez OBD2 to wybija ten alarm od ABS tak jakby coś nie tak było z siecią can i gdzieś robiło zwarcie. Czy zdecydować się na oddanie UCH do sprawdzenia czy może zabrać się za sterownik pompy. Jakie by można sprawdzić przewody od Can. Alarmy są od sieci multipleksowej. Edytowane 22 Listopada 2025 przez Makaronmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi