Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Aktualizacja TomTom 2022.06 - R-Link 2

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem sobie tym programikiem pliki do usunięcia map. Zostawiłem tylko Polskę i niezbędne pliki. Po tym czyszczeniu  zainstalowała się paczka 4G Europa 2024.12.

Myślałem że Polska nadpisze się nową mapą, a jednak pozostała 2023.6.  Ktoś pisał że mapy się nadpisują, to prawda ?

• 2 tygodnie później...

Cześć wszystkim! Czy ktoś z Was również napotkał błąd sumy kontrolnej podczas aktualizacji map? Może ktoś zna sposób na rozwiązanie tego problemu?

image.thumb.jpeg.ac5ba0e6d4dc209ea25c28342f002b34.jpeg

Dane :

System oryginalnie był : 2.2.19.300

System obecnie jest :     3.3.16.986 ( wersja oprogramowania 4992 )

Radio : R-Link 2
Pendrive: 128gb, sformatowany do FAT32
Mapy: pobrane z tego tematu (2024.12)
Patch: pobrany z tego tematu (mm2014_upgrade_igo_3316980_gz)

Edytowane przez QaiZeyn

9 godzin temu, QaiZeyn napisał(a):

Pendrive: 128gb

Gdybyś przeczytał instrukcję, to wiedziałbyś, że maksymalna pojemność pendrive to 32 GB.

A bład sumy kontrolnej oznacza, że pliki na penie, są nie kompletne.

Pobierz jeszcze raz, rozpakuj jakimś dobrym narzędziem, zmień pendrive i spróbuj.

Ostatecznie wszystko udało się wczoraj zainstalować — problemem okazał się MacBook. Po przeniesieniu map na pendrive 128 GB z laptopa z systemem Windows instalacja przebiegła bez problemów

Edytowane przez QaiZeyn

• 2 miesiące temu...

Zrobiłem 1️⃣ update softu 7.0.24.166 na 9.0.37.216, 2️⃣ wgrałem patch mm2014_upgrade_igo_9037210, 3️⃣ wgrałem mapę Europe TomTom 2024.12. Mam jednak pytania, na które nie znalazłem (jednoznacznych) odpowiedzi:

1. Jak wylistować mapy, które są wgrane? Widziałem zdjęcia na forum, ale za nic nie mogę znaleźć tego w żadnym menu radia ani nawigacji
  2. Skąd wziąć i jak wgrać najnowsze dostępne punkty poi, głównie radary, najlepiej dla Europy?
  3. Czy instalacja skin patch przebiega tak samo, jak patcha do map (sciągam i rozpakowuje, wrzucam do katalogu R-LINK na pendrive z FAT32 i po wpięciu typowa instalacja)? Robiliście to już u siebie i jest to bezpieczne (i opłacalne, w sensie daje spoko efekt)? Dostępna wersja tego skin patcha to 1.3, czy ktoś ma i wgrywał 1.5?
  4. Czy na tym etapie, na którym jestem, jest możliwe wgranie RS monitora? Komuś działa on prawidłowo w Megane GT 205KM?

1. 

2. Z tego forum, dla zalogowanych:

https://www.msieurlolo.fr/forum/index.php?board=680.0

3. Tak. Miałem, ale wróciłem do standardu. Fajne, ale nie przypadło mi do gustu.

4. Samemu już nie. Sklep R-Link 2, już nie działa. Popytaj na grupach FB speców z dostępem do serwerów Renault. Mi działa w zakresie czujników które mam w aucie. 

• 5 tygodni później...

Hej, mam prośbę o pomoc: mam odblokowany system R-Link 2 w Kadjar, chciałem zrobić aktualizację map do wersji 2024.12. Wyskakuje błąd braku miejsca. Zgodnie z instrukcją załączoną na forum przy pomocy SKU Creator zacząłem usuwać mapy, żeby zwolnić miejsce.  Obecnie z 8,86 GB całkowitego miejsca mam wolne 2,03 GB. Ciągle instalacja nie idzie - nadal brak miejsca. Czy mam usunąć wszystko, tak żeby została sama Polska+pliki podstawowe? Czy jak później puszczę aktualizację ona wgra z powrotem całą Europę, czy tylko zaktualizuje to co zostało, czyli Polskę?