Mmmakintosz Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Witam, czy nabicie układu starym czynnikiem powoduje jakiś problem ? Czy jest to legalne ? Kupiłem niecały rok temu megane iv , podczas serwisu okazało się, mimo oznaczenia nowego czynnika jest start ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Nie ma możliwości napełnienia starym czynnikiem, Są różne złącza i te czynniki się nie lubią. Skąd wiedza, że jest stary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mmmakintosz Opublikowano 27 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Podpięli jakiś miernik i wykazało, że jest stary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Teoretycznie jest to możliwe. Jakieś przejściówki i kombinacje. Nie ma na to paragrafu więc trudno tu mówić o jakiejś niezgodności z prawem. Cz to będzi działało należycie to cięzko powiedzieć. Nie miałem z czymś takim do czynienia. Te układy pracują na różnych ciśnieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Na sprężarce jest napis informujący że może pracować z YT i R134. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 28 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Porównywałem kiedyś wykres ciśnienia r134 i 1234yf. Ja tam wielkich różnic nie widziałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Bo to tylko ekolodzy i lobbyści byli za tym nowym a, że jest on znacznie bardziej szkodliwy dla ludzkości to już cisza. Że o cenie nie wspomnę. Słyszałem, że na starym powinno też chodzić dobrze, pod warunkiem całkowitej wymiany czynnika. Zaznaczam - słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Jeszcze raz: nalepka z mojego kompresora, M IV 2018 https://drive.google.com/file/d/1ZLLCsJSYgjYqB-T1chdzEFjYpaNU1viD/view?usp=drivesdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 żeby napełnić układ starym czynnikiem potrzebne są przejściówki do złączy. Po napełnieniu układu starym czynnikiem należy zawieszką zaznaczyć że w układzie jest stary czynnik żeby uniknąć niespodzianek jak u kolegi Co do działania - nie ma żadnych problemów, działa nawet wydajniej klimatyzacja niż na nowym czynniku. Nie ma się czego obawiać, ze coś sie zatrze lub inne rzeczy.. pisze z autopsji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi