AdrianMegane Opublikowano 3 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2024 Witam wszystkich. Chciałbym zapytać czy wymieniał ktoś wyświetlacz radia z tego małego na 7cali? Czy trzeba wymieniać coś jeszcze oprócz wyświetlacza? Nie zależy mi na internecie i nawigacji, generalnie zależy mi na wyglądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 3 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2024 Jest na forum mnóstwo w tym temacie. Poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianMegane Opublikowano 3 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2024 Właśnie przeszukałem wszystkie te tematy i wszędzie jest wymiana dotykowego wyświetlacza 7" na 8,7" bodajże i tam można to zrobić bez większej ingerencji tak mi się wydaje. Ale nikt nie opisał tego jak to jest z małym wyświetlaczem na ten 7". Ewentualnie jak ktoś pytał to temat urywa się na tym że ktoś odpowiedział że się da i tyle żadnych konkretów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 4 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2024 (edytowane) Ale "ten mały" to jest czarno biały wyświetlacz czy 5 calowy? Bo kolorowe były też w dwóch rozmiarach. Jeżeli z czarno białego to chyba ktoś robił ale to raczej sporo grzebania. Ja też myślałem żeby wymienić bo mam wersję Life ale olałem temat bo i tak wszystko mam w komórce a wydawanie setek czy tysięcy aby powielić ekran komórki na ekranie poniżej jest bez sensu. Mam wygodny uchwyt który mam postawiony na blacie, telefon w poziomie i mam wszystko czego mi trzeba. Są też takie cudaki link A uchwyt mam taki Link Edytowane 4 Marca 2024 przez Pepone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianMegane Opublikowano 4 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2024 Czyli odpuszczę temat 😉 myślałem że mniej jest grzebania. Mam czarno biały więc pewnie wszystko do wymiany A te chinczyki jakoś mnie nie przekonują 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 4 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2024 2 godziny temu, AdrianMegane napisał(a): te chinczyki jakoś Dobry chińczyk bije R-linka na głowę. POCZYTAJ Dojdzie Tobie klima automatyczna jeśli masz manualną itd I wszystko masz plug&play. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianMegane Opublikowano 4 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2024 A powiedz mi czy ten z linku powyżej co kolega Pepone podesłał może być do auta z klimą automatyczna dwustrefowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 4 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2024 18 minut temu, AdrianMegane napisał(a): z klimą automatyczna dwustrefowa Tamtych nie znam. Ten sinosmart który podesłałem też jest do dwustrefowej. Więc radziłbym montować to co jest już sprawdzone u nas na forum i działa oraz będziesz miał wsparcie tych którzy już montowali. Plusem jest to, że dodaje "automat" do manuala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 5 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2024 (edytowane) Adrian, a masz dwustrefową automatyczną? To chętnie spróbuję Twojego "starego" modulu jak już podmienisz. Może z mojego MAN zrobi się AUTO dwustrefowa ? Tą informację o tym, że na sinosmart klima MAN staje się AUTO traktuję z rezerwą. Na zwykłej MAN też można ustawić tak, żeby zamiast kosteczek wyświetlały się liczby tzn. Min, 19, 20, 21, 22, 23, Max. Czyli rzec by można, że klima MAN w MIV zawsze jest taka pseudo automatyczna ale z dokładnością do 1 stopnia i bez czujnika temperatury wewnętrznej. Takie są wyniki mojego dochodzenia. Zaletą sinosmarta jest, że nie musisz wymieniać "radia" które jest za panelem a jedynie podmieniasz wyświetlacz. Migracja na częściach Renault wymaga wymiany "radia" a i opinie o renolinku są różne. Jak dla mnie, firma samochodowa rozwijająca swój "system operacyjny" to jakaś pomyłka w dzisiejszych czasach. Przecież nawet Microsoft poległ na systemie operacyjnym do urządzeń mobilnych. Edytowane 5 Marca 2024 przez Pepone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianMegane Opublikowano 5 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2024 Jeżeli tylko zdecyduje się na wymiane na chińczyka to dam znać. Narazie muszę sobie przemyśleć. Faktycznie na oryginalnych częściach mija się to z celem i kosztami 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Można dołożyć oryginalnego R-Linka ale to nie będą tanie rzeczy. Poniżej 4,5k PLN będzie ciężko zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianMegane Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Tyle to dla mnie za dużo. Na spokojnie dobry zamiennik można znaleźć wiele taniej 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi