Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) W dniu 21.03.2021 o 18:07, Mevolent napisał: A miał ktoś z Was może taki problem? Jest to aktualizacja 3.3.16.980-989 i nie mogę za chusteczkę tego odpalić... Mam wersję 2.2.19.300 i ten sam komunikat, macie jakieś pomysły dlaczego? Edit. Dla potomnych, wystarczyło ściągnąć nowy plik do aktualizacji z tej strony: https://www-foroclub-es.translate.goog/megane4/viewtopic.php?f=420&t=20311&sid=05a323105da9c0c39ed105cef51eda99&start=1400&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_sch=http Edytowane 21 Sierpnia 2022 przez Colobobcus Sam znalazłem rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekCCCC Opublikowano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 W dniu 22.03.2021 o 06:22, sylwekdm napisał: To masz najwyższą i ostatnią. Tamtej nie zainstalujesz. Spytaj: https://www.renault.pl/renault-connect/faq-r-link-2.html . Dla mnie błąd serwera. Nie ma innego sposobu podnieść wersji 3.3.XXX na wyższą, niż wizyta w ASO. Jeśli masz jeszcze gwarancję można zgłosić problemy np. z bluetooth i powołać się na akcję serwisową Actis 53375 lub Actis 49605 https://www.gps-rlink.com/r-link-2/update-software/ Wiecie moze ktory serwis ASO w Krakowie, ma doswiadczenie w wykonaniu takiego upgrade'u RLINK2 z wersji 3.3 do wersji 7.x? Albo kto w Krakowie jest wstanie go wykonac? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez81 Opublikowano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 A jest to możliwe w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 5 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 9 godzin temu, TomekCCCC napisał: serwis ASO w Krakowie Podzwoń po ASO i popytaj. @bartasKRK jest z Krakowa i przerabiał temat z aktualizacją. 9 godzin temu, Bartez81 napisał: możliwe Możliwe. Mi robili na Dolnym Śląsku w ASO do wersji v7. Wiem, że robią w ADD Motor - Wrocław. A ja później samodzielnie do wersji v9 z pominięciem v8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 sylwekdm, jak upgradowałeś do wersji 8 lub 9 ? Skąd wziąć te wersje? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.8 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 7 godzin temu, ABCMegane napisał: Skąd wziąć te wersje? https://megane.com.pl/topic/87519-r-link-2-apple-carplay-wolne-działanie/?do=findComment&comment=625596 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 (edytowane) Dzięki za link. Z tego co czytałem, wynika, że w wersji 9, oprócz pełnego ekranu dla AA, nie ma więcej nowych elementów w porównaniu z wersją 7.024.161. Ja mam tę wersję (ASO mi upgradowało z wersji 3.3) i też mam skróty do mapy i mediów, temperaturę, i nadal mam funkcję Take care. Edytowane 13 Stycznia 2023 przez ABCMegane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 18 minut temu, ABCMegane napisał: nadal mam funkcję Take care Która i tak nie działa. 18 minut temu, ABCMegane napisał: że w wersji 9, oprócz pełnego ekranu dla AA, System płynniej działa: https://megane.com.pl/topic/79664-aktualizacja-r-link-2-do-7024160/?do=findComment&comment=595068 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trasek Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 (edytowane) Cześć wszystkim. Mam megane z 2017r. i gdzieś wyczytałem, że muszę zmienić moduł USB aby działał apple carplay. Może ktoś to potwierdzić oraz podesłać numery modułów współpracujących? Wersja oprogramowania r-link to 7.x P.S. zaktualizowałem R-Link do wersji 9.x ale nadal mam po włączeniu carplay sterowanie głosowe przez siri bez sterowania na R-Link. Zapewne chodzi o moduł USB. Przy okazji przy aktualizacji do werjsi 9 wyłączyła się opcja sterowania "Jakością powietrza" - ktoś miał pdoobny problem? Edytowane 23 Stycznia 2023 przez trasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 W v9 - ten widżet znika w samochodach, nie wyposażonych fizycznie w jonizator. Jest podobno gdzieś do odnalezienia z poziomu menu, ale nie będzie już nie będzie dostępny z poziomu "kafelek". Pewnie jest to do włączenia w ddt4all. W dniu 4.12.2022 o 20:43, TomekCCCC napisał: upgrade'u RLINK2 z wersji 3.3 do wersji 7.x? Albo kto w Krakowie jest wstanie go wykonac? Na Śląsku jest pierwszy kolega poza ASO który zdobył połączenie do do Renault net. i wykonuje aktualizację z 3.3 do v7 i wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trasek Opublikowano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 W dniu 24.01.2023 o 06:50, sylwekdm napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Cały czas jest dostępny w menu - uruchamia się podczas jazdy, że mogę go włączyć/wyłączyć. Póki co walczę z apple car. Po wymianie moduły nadal nie chce mi się uruchomić mimo włączonych opcji w systemie, szukam czy czegoś jeszcze nie trzeba przypadkiem włączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Mam pytanie: Skąd ściągnąć wersję 7.0.24.166? W dniu 24.01.2023 o 06:50, sylwekdm napisał: W v9 - ten widżet znika w samochodach, nie wyposażonych fizycznie w jonizator. Jest podobno gdzieś do odnalezienia z poziomu menu, ale nie będzie już nie będzie dostępny z poziomu "kafelek". Pewnie jest to do włączenia w ddt4all. @sylwekdm mam do Ciebie pytanie: Czy w Twoim Kadjarze widżet czyszczenia powietrza znika w wersji 8 czy dopiero w wersji 9? Ja mam także Kadjar z 7-calowym ekranem i pewnie będzie podobnie jeśli będę upgradować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 @ABCMeganeprzechodziłem od razu na v9 z v7, pomijając v8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Człowiek z ASO napisał mi, że należy najpierw od 7 do 8, i potem od 8 do 9, nie bezpośrednio. Może to jest źródło problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 7 godzin temu, ABCMegane napisał: problemów? Ale ja nie mam, żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi