athlon64x4 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 no i niestety... pedał do wersji bez regulatora prędkości... [ Dodano: 2009-04-15, 14:56 ] obiecane wczoraj zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Chyba lepszego miejsca bym nie znalazł. Może przyciski zbyt wystające ale pomysł i wykonanie na 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 athlon64x4, ile sobie winszujesz za montaż??? Może sie skuszę i sobie fundne tempomat ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 też dziś uruchomiłem tempomat na CLIPie na Balickiej w KR (50zł), na szrocie na 29.listopada zakupiłem oryginalna ramke, zaślepkę i przełącznik (30zł) athlon64x4, a powiedz mi, bo chcę też w tym samym miejscu montować guziki sterujące, pod plastikiem jest miejsce, czy te switche da sie tylko tak na zew. montować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Tylko na zewnątrz.Niestety konstrukcja pilota nie pozwala,aby były wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Może przyciski zbyt wystające ale pomysł i wykonanie na 5 fakt - troche przeszkadzaja w przewijaniu rolka ale idzie się przyzwyczaić - pomysl umiejscowienia nie jest mój tylko zaczerpnięty z forum lalki athlon64x4, ile sobie winszujesz za montaż??? Może sie skuszę i sobie fundne tempomat niestety z braku czasu odpadam niestety w przedbiegach z montażem - sam u siebie robilem to ponad tydzien (dobrze ze byly świeta ) ale chętnie służe pomocą merytoryczną - tam naprawde nie ma co zepsuć athlon64x4, a powiedz mi, bo chcę też w tym samym miejscu montować guziki sterujące, pod plastikiem jest miejsce, czy te switche da sie tylko tak na zew. montować? Zdecydownie na zewnatrz - nie ma mocnych zebyc cos tam schowal pod obudowa poniewaz poblokujesz przyciski do radia... Zdejmiesz pilota sam sie przekonasz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Tylko na zewnątrz.Niestety konstrukcja pilota nie pozwala,aby były wewnątrz.Co się nie da :] Jutro wyciągam pilota z auta i zobaczę co da się zrobić... Przy okazji, żeby zdjąć pilota, trzeba tylko ściągnąć obudowę kolumny kier.? Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 tak - odkręcasz obudowe dolną (2 śrubki), górną (2 śrubki) wyciągasz wtyczkę od pilota i zostaje tylko jedna śrubka na której przykręcony jest pilot do kolumny kierowniczej co do upychania switch'y w pilocie to zycze powodzenia :-P bardziej potrzebna jest cierpliwosc i zdolnosci manualne niż wiedza techniczna. Jeśli nie masz fabrycznego radia (a niestety wiem że masz) to możesz wykorzystać istniejące przyciski w pilocie modyfikując lekko rezystancje powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Rozkręcisz pilota to zobaczymy czy uda Ci się umieścić switche w środku Co do demontażu pilota, to odkręcisz obudowę pod kierownicą, następnie skręcisz kierownicę tak aby mieć dostęp do śrubki od pilota.Odkręcasz śrubkę wypinasz kostkę, pilot pchasz do góry i masz go w rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Muszę kabelki puścić spod maski do kabiny. To dla mnie trudna sprawa:( Byłem pod CLIPEM tempomat śmiga;] Włącznik z ramką zamówiony w ASO FSO będzie za 2 tyg około 110 złotych zostawione :-( drogo w tym Szczecinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 da się schować mikroswitche tylko jest trochę zabawy... EDIT: na razie chwila przerwy, składam auto i jade po kobiete... wieczorem kończę układ i okabluję pilota. zostanie tylko wpiąć się w odpowiednie kable... trochę tylko się boję, żeby poduchy nie wystrzelić będzie trzeba BARDZO dokładnie przestudiować schematy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 no i to jest robota na 5! Wydaje mi się że kupie nowego pilota (25pln) i zrobie to porzadnie jak przedmowca... Jesli tylko znajde czas i troche cierpliwosci Włącznik z ramką zamówiony w ASO FSO będzie za 2 tyg około 110 złotych zostawione :-( drogo w tym Szczecinie... 2 tygodnie?? Ja zamowilem w piatek i miałem w sb przed samymi świętami ;) Nie wiem skąd to do Ciebie jedzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 mówił ze włącznika w Polsce nie ma.. DrNO dobra rrobota;] muszę od Ciebie zgapić, a microswitche w jakimś elektronicznym kupiłeś w mieście czy coś internecie?o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 dobry stary, poPRLowski sklep elektro taki, w ktorym rezystorki na kg sprzedają i mają ich milion pińćset sto dziwińćset rodzajów kurcze chętnie bym to wypróbował w aucie... ale jeden switch nie wiem czy nie jest coś klepnięty, bo "minus" powinien być ~100[Ohm] i jest, gdy nie wariuje... :] nie wiem czy się nie skończy na rozmontowaniu całości... a zostało tak misternie utkane ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Byłem pod CLIPEM tempomat śmiga;] ile skasowali za podpięcie do Cilpa bo te 110zł to za ramkę i przycisk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi