witman Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Jeśli zamontowałeś źle zawijak, to kręcąc kierownicą w skrajne położenia mogłeś zerwać taśmę wewnątrz zwijka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyzyk2 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Zwijak był zamontowany przy pająku i go nie dotykałem tylko zamontowałem razem z pająkiem. Przy demontażu starej kierownicy kable zwijaka starego były u dołu( na godzinie 6)- pod trzpieniem kolumny kierowniczej. Natomiast przy nowym pająku/zwijaku kable były po lewej stronie u góry od trzpienia kolumny kierowniczej na godzinie 10. To sobie ten zwijak przekręciłem do pozycji na godzinę 6 i wszystko zmontowałem. Jeżeli ewentualnie zerwałem taśmę ze zwijaka to można to naprawić? Jednak sygnał dźwiękowy działa, a chyba sygnał klaksonu przechodzi przez zwijak. Z drugiej strony regulator prędkości działał przez jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Sygnał klaksona nie idzie przez taśmę, idzie po ścieżkach jak w potencjometrze. Przez taśmę idzie poducha i tempomat. Jeśli świeci Ci poducha i nie działa tempomat to masz zerwaną taśmę w zwijaku. W prawidłowo ustawionym zwijaku przed założeniem (na wyprostowanych kołach) powinien być widoczny wskaźnik w postaci dwóch dziurek nachodzących na siebie. Jedna jest na czarnej plastikowej obudowie zwijaka, a druga w białym plastiku wewnątrz zwijaka. Dziurki mają na siebie nachodzić ! Wyprostuj koła, kierownica na wprost, zdejmij kierownicę i sprawdź czy masz tak ten wskaźnik i czy dziurki nachodzą na siebie, jeśli tak nie jest to masz zerwaną taśmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Witam. Czy jest ktoś z Łodzi lub okolic zainteresowany dorobieniem u siebie tempomatu? Przymierzam się w swoim SCENIC II 1,9 dci do takiej przeróbki i sądzę, że we dwóch byłoby raźniej :) ... Można też wyciąć ostrym nożykiem miejsca pod klawisze... Czy to oznacza, że cały problem poduszki leży tylko w tych "wycięciach" i robiąc je samemu (tak jak to widziałem na wcześniejszych zdjęciach) nie będę musiał wymieniać poduszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Erbit, Dokładnie tak - ja też wyciąłem nożykiem i jest ładnie. Na allegro pojawiły się maskownice tych poduszek kierowcy z wycięciami nawet pod tempomat - jest jedno ale nie wolno ich stosować łącznie z poduszka powietrzną w kierownicy. To tak podróbka i trzeba uważać. Ale tak jak pisałem, można wyciąć delikatnie nożykiem i też będzie ładnie. :) Na 11 stronie w mojej wypowiedzi z dnia 2010-06-14, 18:15 jest zdjęcie wstawione i można podejrzeć jak wygląda własna robota .... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 ... pojawiły się maskownice... ...ale nie wolno ich stosować łącznie z poduszka powietrzną ... To bardzo cenna uwaga. Widziałem Twoje zdjęcia "po nożu" i wygląda super. Czekam na kogoś z okolic a w międzyczasie pozaglądam w różne miejsca, poszukam czego mi brakuje. Jak znajdę coś ciekawego - dam znać - choć wydaje mnie się, że w całym topiku wszystko już zostało opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 antonescu, od Opola to jest kawałek drogi, ale kilka stron wcześniej wspominałem o elektryku który bezproblemowo włączy tempomat - na drodze między Mikołowem a Żorami (bliżej Mikołowa). Trochę kawałek od Opola jest, ale masz pewność że to zrobi. Nazwy miejscowości wypada wielkimi literami pisać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zupahip Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Czy ktoś może próbował znaleźć w DDT2000 aktywacje tempomatu. Bo ja przeszukałem i niestety nic nie znalazłem, bo lagunie w części deski rozdzielczej jest ACC (Adaptive Cruise Control) ale czegoś takiego, podobnego nie znalazłem. Może ktoś by pogrzebał i spróbował znaleźć i podzielił się swoją wiedzą. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Megane II jest po canie i DDT się nie połączysz z licznikiem - sam to próbowałem i koledzy z Laguny piszą to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberttylko Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Do kolegi witman. Gdzie Ci aktywowali tempomat we Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 W "Zulugaraż" na Sosnowieckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 W Łodzi "P&P Garage" przy Dowborczyków 1 - tam robiłem wszystko co z tempomatem. Wszystko działa, tanio policzyli (miałem swoje części), 40 min roboty z wymianą taśmy i poduszki - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 do tych, co montowali w SC II (może w meganach jest podobnie) - wystarcza tylko przyciski + pająk + CLIP?? co z pedałem gazu, bo rozeznałem temat i wiem, ze nie mam tego charakterystycznego kliknięcia na końcu pedała. będzie działać czy nie?? widziałem, że robił to kolega "niepewny" ale całkowicie zniknął z forum :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Mrarek a przeczytałeś cały ten temat o pedale już było. Nie ma żadnego klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 tak - przeczytałem temat (starałem się dokładnie). jednak na spotkaniu sceników temat ten poruszaliśmy (chłopaki nie czytały tego forum) i sprawdzaliśmy pedały - w pojazdach z tempomatem był "klik", w pojazdach bez tempomatu nie było. stąd moje pytanie :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi