Nel Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Mi z pilota też działał a z przycisków i klamek nie widocznie są to dwa niezależne układy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 U mnie wygląda to następująco: - przod, strona kierowcy - nie działa nic :evil: - przód, strona pasażera - działa tylko otwieranie i to czasem - tył, strona kierowcy - nie działa nic :evil: - tył, strona pasażera - działa wszystko (o, dziwo) A wiec wysiadając z samochodu muszę przejśc na jego drugą stronę i wcisnąc przycisk w tylnych drzwiach... Jakie jest powiązanie czujników otwierania drzwi z mikroswitchami do zamykania??Czy jak wymienie switche/mikroprzełączniki to fotokomórki same ożyją?? Dodam, że styki w drzwiach dziś oglądałem i czyściłem - naturalnie nie pomogło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 A wiec wysiadając z samochodu muszę przejśc na jego drugą stronę i wcisnąc przycisk w tylnych drzwiachnaprawdę tak robisz? U mnie tez tak było,raz działało raz nie.Wymieniałem,pare miesięcy było ok i od nowa zabawa.Po prostu przestałem sie tym bawić :-/ Z tego co wiem, w megiIII ten problem już zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 U mnie wygląda nastepująco, naprawia się gdy jest słoneczny dzień chodź nie jest to regułą. Najdziwniejsza sprawa jest taka że jak otwieram drzwi do pierwszego ogranicznika one zaczynają się otwierać zamykać (zamek centralny wł/wył na zmianę) poczym ustaje gdy poruszę drzwiami. Ale gdy tylko znowu poruszę drzwiami pod inym kontem znów jest to samo. Myślałem że coś jest z wiązką kabli w drzwiach, sprawdzalem połączenia niby wszystko OK. Zauważyłem później że wystarczy że mam otworzone drzwi i podejdę z kartą do nich to znowu zamki zaczynają szaleć, i wcale za klamkę nie muszę chwytać wytarczy że się zbliżę :/ wtf ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 tez tak raz mialem... i to akurat pod marketem, teraz jest ok, jedyna bolączka: muszę wymienić mikrostyk w moich drzwiach, bo zaczyna padać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Teraz wystarczy zasilikonowac wszystko dokładnie, pamiętając, ze silikon nie może zakrywać srebrnej Mam pytanie pomocnicze: po co jest ten silikon? Czy on ma uszczelnić ten mikrostyk, czy jedynie go "przykleić". Bo za niedługo czeka mnie z tym robota więc chcę się przygotować. Bo już raz działają, a raz nie. A lubię jak w samochodzie wszystko działa na tip top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 MA za zadanie uszczelnić. Ja zamiast silikonu, użyłem lkeju na gorąco, takiego z pistoletu. Znacznie skraca to całą operację wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Jak wyjąć klamkę z tylnych drzwi?? tam nie ma tej blaszki którą trzeba pociągnąć do siebie a która jest przy zamkach w drzwiach przednich... I może jeszcze jak wyjąć czujnik podczerwieni żeby go sprawdzić tak profilaktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 MA za zadanie uszczelnić. Ja zamiast silikonu, użyłem lkeju na gorąco, takiego z pistoletu. Znacznie skraca to całą operację wymiany. Tia... ja też zrobiłem na klej na gorąco, wczoraj skubałem do wymiany drugi raz...polecam silikon...jednak łatwiej potem poprawić awarie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Może komuś się przyda naprawa tylnych klamek Zrobiło się trochę cieplej więc wziąłem się za naprawę podczerwieni w klamkach bo zastała mi już tylko w drzwiach kierowcy. Problem był w tylnych drzwiach w prawych zalało sensor a w lewych krople wody zasłoniły oczka .Prawa strona przód i tył jest na wspólnym przewodzie także awaria unieczynnia całą prawą stronę z lewej każde działają osobno . Koszty naprawy to zakup używanej klamki kompletnej 120zł 3godz pracy. Problemem jest dostanie się wody w tylnych drzwiach z szyby przez wtyczkę do wnętrz sensora co spowodowało zwarcie w zasilaniu czujników podczerwieni i przestały działać W drzwiach przednich mechanizm klamek jest odwrócony i wtyczka jest od dołu więc nie ma tego problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 naprawde nie ma sposobu na to zeby wymienic mikrostyk w tylnych klamkach bez rozbierania tapicerki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Do wymiany mikrostyku nie musisz rozbierać tapicerki wystarczy zrobić sobie z drutu haczyk tylko w tylnych klamkach zamki są odwrotnie więc musisz pociągnąć zabezpieczenie z góry do siebie wyciągasz klamkę i rozbierasz tak jak to jest w manualu do przednich klamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 hmmm brzmi kosmicznie... pociągnąć z góry do siebie??? ale jak?? przecież otwor jest na dole... łopatologicznie poproszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Ja jeszcze jedno pytanie: ponieważ trzeba tam przylutować ten mikroprzełacznik. Wolę się upewnić, choć myślę, że zdjęcia wszystko idealnie oddały: czy muszę mieć prąd "przy samochodzie" dla lutownicy czy rozbieram klamkę, biorę do domu na spokojnie wymieniam mikroprzełacznik, czekam aż stwardnieje silikon i później składam spowrotem? Wydaje mi się, że opcja pierwsza - prąd przy samochodzie, bo kabelki są bez wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 dokładnie - wszystko musisz robić przy samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi