pawelp2008 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Dzięki kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manjac Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Może ktoś wie gdzie kupić w Krakowie? Witam Ja dziś kupiłem u Lisowskiego na Powstańców ostatnie, ale gość mówił że mają jeszcze w innym oddziale i mogą sprowadzić. Nie wiem na ile to prawda ale powiedział mi też, że raczej już nie będzie tego w sprzedaży bo zastępują mikroprzełączniki całymi modułami, więc albo trzeba robić zapas albo poszukać innego źródła. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 No to mam już komponenty ;-) . Zakupione mikrowłączniki w Zgierzu w Jaszpolu. 6,04 za 2 szt. Czy ktoś z was używał zamiast silikonu tej pasty uszczelniającej, która proponuja w ASO do uszczelnienia mikrostyków? Dziś albo jutro biorę się do wymiany. [ Dodano: 2009-06-13, 14:18 ] Dzięki manualowi kolegi jazel;, Meg ma już sprawne HF. Wymiana 4 mikrostyków trwała 3,5h ;-) . Troszkę problemów miałem najpierw z dostaniem sie do tylnych klamek, ale odpowiednie narzędzie z wygiętego ;-) drutu i poszło jak po maśle. . Puki co pełny sukces...zobaczymy na jak długo :mrgreen Satysfakcja 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fly.high Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 witam! no i mnie spotkała ta przyjemność wymiana trwała jakieś 3h - wszystkie 4 przełączniki. 6,04 za komplet 2 sztuk. największy problem to według mnie wydłubanie starego mikroprzełącznika z plastykowej osłonki. trzeba uważać na plastyk oraz kable. dziwne bo w 3 drzwiach miałem polutowane przełączniki nózkami po jednej stronie mikroswitcha, a jednym mialem polutowane "po przekątnej". zrobiłem tak samo jak było ale można jak się chce. dobrą opcją jest nałożenie cienkiej warstwy siliconu na samą kuleczkę, dookoła niej. to ją juz kompletnie uszczelni. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Ja tez jestem po wymianie mikroprzełączników. Nie było problemów z kupieniem w ASO (7 zł para). Mam za to inny problem. Wymieniłem w 3 drzwiach. 4 drzwi nie miały spreżynki ( po wyjeciu gumowej zaślepki) a nie chciałem na siłe wyciagać elementu blokującego wyjęcie klamki. Co zrobić? Czy jest to rzeczywiscie urwane? Chodzi o tylne drzwi. (moge długo nie odpowiadać bo nie wiem czy w dziurze nad Bałtykiem jest internet, ale odpowiedzcie. Jak wrócę to przecztam) [ Dodano: 2009-08-19, 21:36 ] Juz wiem jak rozmontować klamki, które nie posiadają w bocznym otwrze sprężyny. (właśnie to zrobiłem nad Bałtykiem). Szczegóły po powrocie. [ Dodano: 2009-09-03, 16:04 ] Jest jeszcze inaczej, ale o tym napiszę w temacie "demontaż klamek HF w Meg II" http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=134357#134357 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wipp Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Jestem po wymianie mikrowłacznikow kupionych w serwisie (cały koszt to 40 zł). Podobno te mikrowłaczniki kupione w serwisie są po jakiejś modyfikaji, na oko to ja nic tam nowego nie zauważyłem, ale poczekamu zobaczymy. Tak naprawdę to chodzi tylko o zwarcie, na dobry układ same kabelki wystarczy zwrzeć i tak samo dziła. Wiem że może to być tylko na jakiś czas, więc poszukałem w necie i znalazłem mikroswitch hermetyczny być może to zapewni stabilność, poszukam u siebie w mieście takich rzeczy, jak nie to spróbuje zamówić; http://sklepelektroniczny.com/product-pol-...2-8-2-piny.html Może się komuś przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 (cały koszt to 40 zł).Przepraszam, ale co aż tyle kosztowało? Ja kupowałem w ASO mikrowyłączniki za ok 6zł/2szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 jak kupil "oryginalny zalecany silikon" to zaplacil 40PLN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek13 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Witam Kolegę Hadsona. Wielka prośba. Jestem posiadaczem RS 2003 rok prod. Czy jest jakaś możliwość zmiany menu niemieckiego na angielski? Niemieckiego ni w ząb nie rozumiem... i nie lubię:-). Na polski wiem, że nie ma szans. Byłbym "dźwięczny". I o co chodzi z tym freehands? Mam takie czarne plastyki przy(raczej pod) klamkach, ale niestety jak podchodzę do auta - się nie otwiera. Pozdrawiam. Kopen13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 O zmianie języka menu jest inny wątek. Ten dotyczy Hands free. Dodam też, że nie jest ważne czy masz pod klamkami czujniki. Jeśli w klamkach, na wierzchu, nie masz owalnych przycisków zamykających, to pod klamkami masz tylko zaślepki, które wyglądają identycznie jak czujniki. W takim wypadku, nie masz HF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ja wymieniałem wszystkie microstyki w klamkach jakieś 3 miesiace temu i działają nadal co jest dziwne, powinny paść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Ja tez wymieniłem kilka misiecy temu i działają. Nie jest tak źle jak piszesz pers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 wiem, nawet dobrze ale wszyscy zazwyczaj piszą że padają szybko znowu. Więc rozumiesz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Jakież było moje zdziwienie gdy wczoraj podszedłem do samochodu i na "mój widok" auto się otworzyło :shock: . Co to się porobiło? Mróz jej zaszkodził, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 W rzeszowie od kilku dni -15 C. Hands-free działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi