Tommi3737 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) 90% poniewaz test z tasma izolacyjna wykazał ze jest konieczne cos co odbija... Ale abysmy byli pewni w 100% to podmienie na stary czujnik i sprawdze.... Dodano: 19 sty 2013 - 22:18 A więc wykonałem test-założylem stary czujnik-również działa. Więc jednoznacznie na 100% moge stwierdzic ze konieczne jest cos co odbija prmienie IR po wewnetrznej stronie klamki. Ja na naklejone sreberko nakleilem jeszcze przezroczytą taśmę na cała szerokosc wewnetrznej czesci klamki-dzieki czemu nie ma obaw ze odpadnie kiedys. Przy okazji w klamke założyłem antene od innego auta. Działa bez jakichkolwiek innych operacji(z tego wynika ze sa uniwersalne...) [edit] Bardzo dziękuje za pomoc chłopakom którzy pomagali mi w rozwiązaniu problemu :D Edytowane 19 Stycznia 2013 przez Tommi3737 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 dobra robota :D a za chęci plusik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuoi Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 A Brawo Tommi! Cieszę się Twoim sukcesem bo mi dziś zdechły wszystkie przyciski na klamkach za jednym zamachem, ale o dziwo wszystkie drzwi zaczęły działać w opcji otwierania. Czary.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkretny Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witam założyłem nowy wątek,ale został zamknięty, a w tym się trochę gubię Mam scenica 2005 - wczoraj miałem problem z otwarciem drzwi po stronie lewej samochodu, nie reagują, ani czujniki hands free ani pociąganie za klamkę, po 10 min jazdy wszystko wróciło do normy - pomyślałem - ten typ tak ma... dziś już w ogóle nie działają, reszta tzn bagażnik i prawa strona ok, poza tym szyby lusterka, oświetlenie i wszystko co jest w drzwiach normalnie, nie mogę otwierać drzwi, za to zaobserwowałem coś ciekawego: samochód zamknięty otwarty schowek - wkładam rękę za klamkę kierowcy drzwi się nie otwierają, ale zapala się światełko w schowku, naciskam na karcie zamknięcie - światło gaśnie - wniosek "czujnik" czy jak to zwał widzi moją rękę, ale nie wysyła sygnału do centralnego zamka Może ktoś ma pomysł co się mogło stać? dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 (edytowane) ale nie wysyła sygnału do centralnego zamka Może ktoś ma pomysł co się mogło stać? No właśnie to. Sprawdź styki w złączu na słupku do drzwi kierowcy, piny 42 i 43. W każdym z nich powinien na moment pojawić się krótki impuls plusa, w czasie zamykania zamków na jednym w czasie otwierania na drugim. Jeśli tam jest OK to należy to samo zmierzyć na wtyczce przy zamku, na stykach A i B. To niestety wiąże się ze zdejmowaniem tapicerki drzwi co zajmuje kilka minut. Poniżej fotki elementów z tego kompletu na słupku, należy mierzyć na odpowiednich bolcach w części przy karoserii fota 2, oraz wtyczki przy zamku fota3.. By sobie uprościć zacznij od pomiaru przy zamku, wtyczka z fotki 3, jak tam nie znajdziesz plusa w czasie klikania na przycisk karty, to dopiero rozbieraj złącze na słupku i ewentualnie dalej już w UCH. Edytowane 27 Stycznia 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkretny Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Witam dzięki za odpowiedź, sprawdzę jak odpuszczą mrozy - szkoda plastików, jedna rzecz piszesz o naciskaniu karty i spradzaniu plusa - karta działa, prawa strona też otwiera drzwi kierowcy - więc prąd dochodzi - nie otwiera tylko hands free po stronie leawej, ale tak jak pisałem włacza światło w schowku.... mam nadzieję,że przyjdzie wiosna wszystko wróci po przczyszczeniu do normy i sprzedam w końcu to autko.... Edytowane 27 Stycznia 2013 przez konkretny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattmatt Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 mi nie otwiera się klamka od strony kierowcy, ani po włożeniu ręki, ani po dwukrotnym pociągnięciu za klamkę, zapewnie fotokomórka? gdzie można ją kupić? na allegro nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 JEsli nawet po pociagnieciu ci sie nie otwiera to wskazuje na uszkodzenie tego calego elementu połaczonego z fotokomórką. Jak cos to mam do odsprzedania stronę kierowcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattmatt Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 tommi masz gg? nie mogę wysyłać pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkretny Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 witam przyszła odwilż, podchodzę do autka chwytam klamkę i wszystko działa, zadowolony, że się naprawiło pojechałem do pracy, ale po wyjściu znów nic.... kupiłem już "kontakt" i dziś zajmę się kostkami - myślę, że tu trzeba szukać przyczyny dam znać jak coś się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattmatt Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 u mnie właśnie też zadziałało samo z siebie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkretny Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 przeczyszczone, posmarowane i nic... szybka od "fotokomórki" lekko odstaje , włożyłem tam papier i pełno wody - wyschnie, wyczyszczę zobaczymy - kolejne ziarneko do sprzedaży ( a tak lubię to autko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 kolejne ziarneko do sprzedaży Na dzień dzisiejszy jest nabywca na sceniola II z przedłużanym odwłokiem. Tylko auto przedstaw i cenę podaj, a może Was dogadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkretny Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) witam ~~~~~~~~~~~~~~~~ dzięki za propozycje ale najprędzej maj.... trochę mi jeszcze brakuje do "jaguara" którego chcę nabyć ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ a tak na poważnie może ktoś potrafi naprawić te "fotokomórki" już mnie to denerwuje otwieranie kartą... oj człowiek się szybko przyzwyczja do dobrego Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 2 Lutego 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Ktoś zapewne w miejscu gdzie mieszkasz to potrafi naprawić, jednak trudno z całej Polski namiary zdobywać. Masz takie szerokie i długie miejsce zamieszkania...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi