Luca Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Hej! Wcześniej już kolega miał podobny problem, ale nie dokopałem się do rozwiązania, mianowicie: nie działają wszystkie 4 przyciski zamykania drzwi, działa jedynie ten od klapy bagażnika (kupiłem auto w poniedziałek w niemcach od dziadka). Jakie jest prawdopodobieństwo, że są padnięte wszystkie 4 switche, a jakie, że przyczyna leży gdzieś indziej? Ktoś ma może pomysła? Jakiś bezpiecznik albo coś? Czy klapa jest w tym samym obwodzie co klamki, czy innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Wszystkie są równolegle podłączone przez różne piny w kilku wtyczkach do modułu komfortu w kabinie. To jest to coś zwane UCH i znajdujące się za bezpiecznikami po lewej stronie kolumny kierownicy. Na schematach jakie powyżej wstawiłem ma numer 645 i choć na schematach takich elementów jest kilka to faktycznie jest on tylko jeden, a to powielenie nastąpiło by schemat był bardziej czytelny. To ten moduł decyduje czy uznać układ za sprawny czy zepsuty i go odłącza. Nie podałeś o które to auto chodzi, a w profilu masz dwa wpisane, więc trudno do konkretnego schematu kierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Mowa o Grand Scenicu :) Czy możesz mi zaproponować jakieś rozwiązanie? Co odpiąć, jak sprawdzić w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Skoro to ten Grand po lifcie to schemat jest w tym poście http://megane.com.pl/topic/976-hands-free/page__view__findpost__p__349744 Jeśli chcesz odłączać by wyeliminować uszkodzone elementy, to musiałbyś pozdejmować tapicerki drzwi i tam odłączać kostki od przycisków i ewentualnie anten w klamkach. I jedynie to miałoby sens, bo można łatwiej odłączyć kostki pomiędzy danymi drzwiami i karoserią ale wówczas nie daje to pewności i odłączasz zarazem przyciski i anteny. Nadal nie będziesz wiedział co jest przyczyną. Niestety nie mam pojęcia czy CLIP to zdiagnozuje, nie miałem jeszcze z tym urządzeniem bezpośredniej styczności i nie znam jego możliwości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Pytanie odnośnie Hands Free-czy mozna miec wogóle dwie karty w tym samym momencie korzystające z HF? Pytam bo chcialem dorobic drugą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Max można mieć 4 karty dokodowane do samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) Cinas-nie odpowiedziałeś na moje pytanie.... To że mozna miec max 4 to wiem, ale czytalem gdzies ze tylko jedna w jednym momencie moze byc HF.... Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Tommi3737 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Mogą być 4 karty HF nie stanowi to probelmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Dzieki za wyjasnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s050197 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Mam pytanie (może śmieszne dla dłuższych użytkowników Renault) - czy mimo że mam w Megance system hand-free to i tak powinno się wkładać kartę do czytnika w trakcie jazdy? Słyszałem że karta ma akumulator, który właśnie ładuje się w czytniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Nie prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s050197 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 to tak jest tylko w lagunach? a w megankach w pilocie są normalne baterie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Dokładnie, już to fa forum jest opisane, chyba nawet w tym temacie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypior Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 A czy jest mozliwe ze ta linka stalowa poprzez, ktora otwiera sie drzwi sie "wcyiagnie" tzn podczas montazu klamki musialem odczepic linke, ale aby to zrobic musialem ja bardzo mocno naprezyc. I teraz zamontowalem wszystko a klamka mi nie dziala - nie otwiera drzwi i nie wraca po pociagnieciu do pierwotnej pozycji... Widzę w srodku ze ten bialy mechanizm ciagnie linke ale to nic nie daje. Z gory dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Po pierwsze tam jest drut a nie linka-przynajmniej w CC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi