Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co dziś zrobiłeś dla swojego autka?

tomek42007

Rekomendowane odpowiedzi

Rano wpadły dodatkowe uszczelki przednich drzwi, a później nie wytrzymałem i zmyłem dwie ptasie bomby, pyłki i piasek Sahary na automacie w opcji z myciem podwozia co by po zimie je delikatnie opłukać.

Ja może tak podsumuje kwiecień :-)

Czyszczenie przepustnicy 

Woskowanie Collinite ( strasznie mnie to cieszy ..teraz na myjce 6 zł to max by dobrze go umyć a raczej spłukać + suszenie ręcznikiem typu fluffy)

no i mega pozytywny nabytek to nowe opony Contiego w miejsce fabrycznych Michelinów ( ale ciszaa szook) 

chce jeszcze zakupić jakieś fajne welury dywaniki ..bo ze względu na dzieci,jak dotąd gumiaki pełnią służbę 

wraz z nastaniem nowego miesiąca reaktywowałem trzeci stop w mojej M II Grandtour, który jakiś czas temu przestał działać. Miesiąc temu poprowadziłem nowe kable od lewej lampy i założyłem nowy trzeci stop za szybą od środka co wprawdzie działało bez zarzutu, ale nie do końca byłem przekonany czy takie rozwiązanie mi się podoba, tym bardziej, że nieużywany trzeci stop fabryczny pozostał i mimo, że został zaklejony to jednak trochę w tej sytuacji szpecił. Taki pomysł zrodził się stąd, iż bałem się demontażu daszka, a byłem przekonany, że w fabrycznym stopie padły diody, albo zaśniedziała kostka (co opisywano na forum jako najczęstszą przyczynę awarii trzeciego stopu). Okazało się, że jednak fabryczny trzeci stop ma się dobrze, diody są sprawne, a kostce nic nie dolega, jedynie stracił zasilanie gdzieś na kablach i nie wiadomo gdzie. Dziś w ramach walki z majową nudą, podłączyłem go do nowej instalacji poprowadzonej z lewej lampy i ..... świeci:lockd: 

Edytowane przez prezes72

• 2 tygodnie później...

No to tak: wczoraj przeprogramowałem komputer wtrysku :-D i założyłem uszczelki ograniczników drzwi tylnych (zdjęcia na dowód), a dzisiaj umyłem auto i odkurzyłem. Niedomyłem trochę progów, ale cóż - taki jestem :-)

20180508_155930.thumb.jpg.5163959ad9c8a64d11c80987ff14dc3d.jpg20180508_155945.thumb.jpg.eb44fbecc77c39956fd732c5693ea7ec.jpg

PS: uszczelki są od Scenica III; pasują jak ulał.