Danielossss Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 różnica jest "tylko" w postach : http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=2029 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 8 litrow mogła wziąść,ale powiedz mi jak wyskoczyło tobie 220 km/h?Ja jak próbowałem to max 195 a silnik ten sam ,dci. Więc w czym różnica? slabo, u mnie przed chipem bylo 190 bez niczego w 2 osoby to 220 przypomne ze w 4 osoby i przt 3000 obrotow moze jeszcze cos by sie dalo wyciagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_r95 Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Witam, ja moja Megi ciesze sie od niedawna ale mam pewien niesmak SPALANIE, wydaje mi sie ze jest znacznie zaduzo, wychodzi mi srednio około 7l/100, kumpel ma identyczny motor co ja i on robi w około 5,5l/100, jest jeszcze jeden motyw ze gdy na trojce pociagne go do 3000obr/min to chwilowe wskazuje ponad 20l/100, a u w/w kumpla jeszcze 20l/100 chwilowego nie miał. Poza tym auto ma moc, nie dymi, odpala bezproblemu. Poradzcie w czym moze lezec problem, mam do wykasowania tylko bład pouszek, ale czy to ma na to wpływ? Miałem równiez problem z akumulatorem (padniety) ale jest juz wymieniony na nowy, moze cos z softem sie porobiło. Za wszystkie porady z góry dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 witam trasa wawa-kołobrzeg 7 godz.przejechałem 525km i według kompa srednia predkosc to 82km/h i spalanie 6.6l...powrót to(według kompa) 66km/h i 7.5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 wychodzi mi srednio około 7l/100, kumpel ma identyczny motor co ja i on robi w około 5,5l/100 7 to raczej normalne spalanie w miescie, ja mam troche ponad 7 5,5 to pali 1,5dci a nie 1,9 nie ma szans zeby zejsc na tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_r95 Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 A napiszcie moze ile np. pokazuje u Was komputer spalanie chwilowe na szostym biegu przy predkosci 120km/h, u mnie po ustabilizowaniu sie to jest około 6,1 - 6,2l/100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 u mnie podobnie, czylilepiej jezdzic na 5 biegu bo pali mniej [ Dodano: 2007-07-25, 09:09 ] ponioslo mnie bo ja mam inny przebieg mocy i momentu wiec u mnie inaczej to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 7 po mieście to normalka. Ja jeździłem przez jakiś czas na standardowych 120 KM to mi spalił z klimą do 8,8. SZOK. Na trasie 4,5 jest w zupełności realne i takie wartości często osiągam przy prędkościach do ok 120 KM/h (z klimą). Przy wyższych pali nieco więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Hadson, dalej latasz ta tym lewym czujniku? 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Wczoraj przełożyłem na ten od VW. :) Zrobię w końcu mu zdjęcie i manual instalacji. Zatankowałem wybitnie syfną ropę. Chyba sam rzepak + frytki. I auto trochę mi muliło więc musiałem jakoś zaradzić. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inzd Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 W mieście ( mieszane z klimą i bez ) - 7,0 ltr. Przy nowym udawało się utrzymywać na poziomie 6,8 teraz ( 7 lat) siódemka stoi na compie jak zaklęta . W trasie : 5,8 z klimą poniżej 120 km/h, 6,2 przy 120 . I tak uważam iż jest to jeden z oszczędniejszych benzyniaków. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Hadson, pojedz na rolki i zobaczymy ile to daje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Szkoda mi kasy. :) 120 zł piechotą nie chodzi. Tym bardziej że się niebawem przeprowadzam i potrzebuję każdej złotówki. ;-) Chciałem komuś z krakowa wsadzić żeby odczuł różnicę. Bo jest jeszcze jedno ale. Być może wcześniejszą instalację coś pomieszałem. I miałem mniej niż 120 KM. A teraz mam 120. Ale z tego co pamiętam to jak jeździłem Vovlem S40 1,9 dCi to po chipie na 140 miało właśnie takiego powera. Otworzę nowy topic zrobię zdjęcia co i jak. To pogadamy o tym i mi napiszesz jak jest u Ciebie. Bo kiedyś pytałem się kilku osób z 1,9 dCi o to to jakieś niekumate. Nie potrafiły odpisać mi jak u nich przebiega instalacja wężyków do tego czujnika, (albo nie chciało się). ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Chciałem komuś z krakowa wsadzić żeby odczuł różnicę. Mi możesz zapodać do 1.9dci heheh do Krakowa mogę podjechać :) zaeksperymentować zawsze można :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula42 Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Witam moj scenic 1.9dti po wroclawiu +klima 7,6 trasa 5,6 ? mam go 3 tygodnie to duzo ? a szybkosc stabilna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi