wyrwilas Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 MI w swojej megi 1.9 dci cc pokazuje w jeździe po mieście ok 10.3 a w trasie 7.5 - 8, mam to autko od niedawna. Czy to może być coś walnięte, czy raczej nie umiem jeździć co prawda teraz w zimie odległości w mieście to ok 5km na zazwyczaj zimnym silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 jak go ciśniesz, to norma po mieście, zwłaszcza, że CC jest cięższe, ale 8 na trasie to przegięcie, chyba, że trasa u Ciebie to cały czas but typu 160-180km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrwilas Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 w tym sęk, że ani po mieście, ani w trasie go nie cisnę w trasie to max 130 jadę. a w mieście to może mi się wydaje, że go nie cisnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 jestem po zaliczeniu trasy Pruszków-Zakopane-Pruszków prawie 900 km, wg komputera 7.6 l/100km - bagażnik z nartami na dachu, cztery osoby i pełny kufer, prędkość ok 130km/h ( tam gdzie można ). Myślę że bez nart było by ok 1l/100km mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP-LPC Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Dane wg komputerka, trasa (nie szybciej jak 130km/h) 5,6-5,9, miasto do 7,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam, jestem nowy na forum. Ja mam podobny problem jak wyrwilas. Mam samochod od niedawna, ale na trasie ponizej 6 mi nie schodzi, nawet jak jade max 110 km/h. W miescie nie chce zejsc ponizej 9,5. Sprawdzany byl na komputerze i nie ma zadnych bledow. Za duzo jak na 1.9 dCi i 115 km :-( Moze jakies sugestie czym jest to spowodowane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosemitee Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Popiół, rozwiązałeś już ten problem, mam tak samo a wcześniej było do 6 na trasie do 7 w mieście ja się bujam od 3 miesięcy po mechanikach i nikt nie jest w stanie stwierdzić co jest grane. Na kompie nic nie pokazuje. pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redbart Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Moja meganka pali: - 4.2 na trasie 3 osoby bez bagazu, srednia predkosc 52km/h a dla mnie jechalem 90 km na trasie, lodz-bydgoszcz-lodz - 5.5 na miescie samym, w porywach do 6.5, jadac samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tereszcz Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 moja meganka w trasie przy predkosci 110-120 kmh 6- 6.5 l natomiast samo miasto w korkach ok 10 l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBeK Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 u mnie spalanie waha sie od 7-8,5 ponizej 7 to raczej nigdy nie zszedłem,trzeba by było wypróbowac bardzo emerycka jazde ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrwilas Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Jechałem ostatnio trasę Wrocław - zielona góra i wyszło mi 6,2 l /100, tak, że już nie ta, źle a miasto dalej 10,5 l, z tym, że jazda po Wrocławiu, to jedynka - dwójka , światła STOP i znowu jedynka i tak co pięćset metrów najczęściej na zimnym silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 staram się jeździć oszczędnie, oj jak mi było przykro przy dystrybutorze i przeliczeniu :cry: Około 500km, tak do setki "miasta"(wielkości Ursynowa ) i okolicy w trzy dni, reszta trasa. Zimowe opony typowo śnieżne klocki. 4,9 litra :-o , mierzone z ilości nie komputera. Komputer zawsze oszukuje około 0,5litra -> liczone wielokrotnie. Meg 1,5dci 85 na 105KM Kiedyś robiłem test na minimalne, 165 kilometrów wybitnie płynnej jazdy 72km/h średnia z komputera, spalanie liczone z baku 3,8. Też nie mogłem uwierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyh Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 zapraszam na http://motonotes.pl tam mozecie porownac spalanie z innymi samochodami w latwy sposob pozdrawiam zbyh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.ab Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 zimowa aura za oknem, okres ok kilkunastu dni, przejechane 350 km w całości po mieście i spalanie.... o zgrozo 10,7 litra! Czy Wam też w tym silniku tyle paliwa idzie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 marcin.ab -> Zdecydowanie tak Teraz standardem jest u mnie niestety 10,3l (ale jezdze tylko i wyłącznie krótkie dystanse ok. 5-7km po miescie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi