andrzejc-73 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Witam proszę o pomoc mam problem z identyfikacją części która jest zamontowana na przewodzie od pompy sprzęgła .Z tej części leci płyn hamulcowy , mam pytanie czy można to usunąć , zastąpić złączką czy szukać mam tej części ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and007 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam Widzę że temat dość stary i pozostał bez odpowiedzi ale mam ten sam problem. Co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermitxxl Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Witam i ja tez w tej sprawie. Co to jest i po co to jest ? Nadmienię ze nigdzie nie można tego kopic a i naprawić przeciek jest chyba niewykonalne NIECH KTOŚ COŚ NAPISZE NA TEN TEMAT BO NIE WIERZE ZE TYLKO NAS TRZECH MA TEN PROBLEM ! Regulamin pkt. 5.10 - Caps Lock Dlaczego się drzesz ? P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_78 Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 (edytowane) Dołączam się do pytań - mam dokładnie to samo Jak koledzy rozwiązali ten problem? Nowy wąż? czy może regeneracja? Edytowane 21 Lipca 2013 przez Arek_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timonxxx Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Witam. Mam krótkie pytanie, co to jest na przewodzie od sprzęgła? Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi a właśnie to "coś" przepuszcza płyn :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dak79 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witam. Mam również taki problem. Czy ktoś sobie z tym poradził?? Do czego to służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WAZI Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Witam. Ostatnio zauważyłem duży wyciek płynu hamulcowego, po oględzinach auta stwierdzam,że właśnie płyn wycieka z omawianego w tym temacie połączenia. Czy może ktoś wie jak to usprawnić i do czego ten element służy? Nie zdejmowałem tego i nie wiem czy ten element się wykręca czy jest tam tylko uszczelka i wchodzi na wcisk. Jeżeli ktoś rozwiązał ten problem to proszę o informację. Z góry dziękuję. Edytowane 31 Grudnia 2013 przez WAZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrProfesik Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam ponownie. Otóż zdiagnozowałem dlaczego sprzęgło zapadło się i cały olej wyciekł. Wszystko za sprawą tej części: Jest uszkodzona. Potrzebuję ją wymienić, czy ktoś wie jak się ona nazywa? Czy może mnie jakoś nakierować? Znajduje się na przewodzie pompki sprzęgła. Liczę na pomoc i pozdrawiam :) Kolego, nie Ty jeden pytasz o tą część. Twój temat połączyłem z już istniejącym, podobnym tematem.damiar Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Oj kolego, nie Ty pierwszy pytasz o tę część. Jak do tej pory nikt nie odpowiedział do czego to służy i jak to się nazywa. :) Prawdopodobnie nie występuje jako oddzielna część i kupisz tylko kompletny przewód od pompy do wysprzęglika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrProfesik Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Dzięki, no nic. Dziękuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mad Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Chyba kolega Optima poradził sobie z tym problemem, o ile pamiętam wykorzystał przewód wysokiego ciśnienia od czegoś zupełnie innego i wymienił go metodą chałupniczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 to ja tylko dodam ze są wersje bez tego elementu- jest tylko rurka miedzy pompka a wysprzęglikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Z tego co widzę to końcówki zakładane na pompę i wyprzęgnik da się zdemontować (to tylko kwestia podgrzania przewodu i delikatnego nacinania aż do momentu rozcięcia) więc pozostaje kupić zbrojony wężyk gumowy (tylko nie igelitowy bo raczej zimy nie przetrwa) nałożyć końcówki dać opaski skręcane i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiq309 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Jestem po wymianie całego przewodu (8200595252). Tylko oryginał, brak zamienników. W moim przypadku przewód był cały. Uszkodzona była ta "puszka". Do kupienia tylko z przewodem. Jeśli ktoś potrzebuje sam przewód to mam na oddanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muzio Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Panie i panowie, wiem że trochę czasu minęło ale komuś może się to przydać.. Ta część to nic innego jak kompensator ciśnienia :) Też mam problem od dawna z tym badziewiem i nie mogłem nigdzie znaleźć odpowiedzi.. Teraz czeka mnie wymiana całego przewodu gdyż nie znalazłem nigdzie tej części samej do kupienia :/ Na dzień dzisiejszy oryginalny przewód 250zł + tuleja na wahaczu którą mi zjadł płyn :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi