wopa Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Z Hestią nie ma problemu z odszkodowaniem. Mam AC. Na parkingu ktoś cofał i lekko wgniótł mi tylne drzwi. Hestia zakwalifikowała całe drzwi do wymiany. Na formie bezgotówkowej zapłacili za wymianę tylnych drzwi 4400 zł. Tzw. stare drzwi mam w garażu i wystarczyło uderzyć pięścią od tyłu i całe wgniecenie odskoczyło. Mogę drzwi komuś odstąpić za niewielkie pieniadze. Reasumując: polecam Hestię. Kieliszek: Zero problemów z odszkodowaniami wypłacanymi z Hestii. A tak w ogóle to wypłata z OC jest z konta sprawcy. Dlatego nie ma znaczenia dla ciebie u kogo masz OC bo wypłacają poszkodowanemu i to on ma problemy z nie rzetelym ubezpieczycielem. Znaczenie ma tylko AC, bo wtedy wypłata jest od twojego ubezpieczyciela. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Na formie bezgotówkowej zapłacili za wymianę tylnych drzwi 4400 zł.chyba coś Ci sie kolego cyferki poprzestawiały.Te tylnie drzwi to ze złota były??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Niestety nie poprzestawiały i nie są ze złota tylko fabryczne z servisu Reenault: Same surowe drzwi kosztują 1600 zł + malowanie 2 drzwi (tylne i przednie , bo tak fachowo się robi) + przekładka wszystkiego z tylnych drzwi na nowe ( w szystkimi nowymi uchwytami, które ulegają zniszczeniu w trakcie demontażu ) + konserwacja I tyle wychodzi niestety. Oczywiscie gdybym robił to prywatnie a nie na ubezpieczenie to zapłaciłbym połowe tej ceny, ale bez malowania przednich drzwi. Waldek708: jak chcesz to mogę ci przesłać skan faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Waldek708: jak chcesz to mogę ci przesłać skan faktury Nie musisz,wierzę przekładka wszystkiego z tylnych drzwi na nowe ( wszystkimi nowymi uchwytami, które ulegają zniszczeniu w trakcie demontażuale na przykład ta pozycja jest troszeczkę śmieszna,ale skoro kasko płaci co to Cie obchodzi.Ale z nich(ASO) naciągacze ;-) Panowie, temat deczko inaczej brzmi Proszę skończyć to OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieliszek Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 no to wracajac do tematu, czy byl ktos kto przedluzal sobie polise w link4? jak to u nich cenowo wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysloj Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Właśnie teraz się ubezpieczam ,za swoją Megi 1,5dci z 60% zniżką w Link 4 zapłaciłem 390 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzyss Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Powiem tak najlepiej mieć znajomego, który się tym zajmuje zapłaciłem 1200 zeta w warcie OC+NNW+WMA troszku drogo ale to jest 1 moje ubezpieczenie auta bo wcześniejsze przechwyciłem od poprzedniego właściciela, nie mam zniżek za bezszkodową jazdę, prawko od 2 lat i zwyżki za wiek. Mogło być jeszcze taniej ale nie chciałem kombinować z meldunkiem. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieliszek Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 rysloj to calkiem malo, ta umowa z nimi to przedluzenie? zadowolony jestes? kzyss tutaj nie trzeba bylo kombinowac z meldunkiem wystarczyloby zebys podzwonil po dtych directach i na bank znalazl bys cos taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evolution1 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Alianz -OC 60 % znizki - 360 zł za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 A ja w tym roku decyduje się na CU direct: OC+AC+NW+assitance - 1160 PLN (20% zniżek), bez OC - 960 PLN W tamtym roku było: AC + assistance - 1000 PLN - CU OC + NW + szyby - 650 PLN - LINK 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 to super cena!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 minął rok i przedłużenie w Allianz - OC+AC( rozszerzone )+NNW+Car Assistance - 804 zł. Udział własny zniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 CU Direct odnowienie po roku... drożej o 220zł, chociaż suma ubezpieczenia mniejsza o 15000zł Tym razem wersja bez udziału własnego: - 334zł OC+NNW (60% zniżek) - 1539zł AC+Assistance max. (50% zniżek, suma ubezpieczenia 35000zł) = 1873zł Trochę załamka bo wydawało mi się, że po spadku wartości zapłacę mniej :-/ W szoku porównywałem u innych i jednak dla mnie nadal "najtaniej" wychodzi w CU. PS. Po negocjacjach i zapytaniu o rezygnację cena spadła do 1680zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Ja niestety nie mam zniżek jeszcze i auto zarejestrowałem na tate. Jedynym ubiezpieczycielem, który uwzględniał jego zniżki (bo jestem wpisany jako współwłaściciel) był PZM. Za OC+NW+AC i assistance zapłaciłem 1169zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieliszek Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 A ja w tym roku decyduje się na CU direct: OC+AC+NW+assitance - 1160 PLN (20% zniżek), bez OC - 960 PLN W tamtym roku było: AC + assistance - 1000 PLN - CU OC + NW + szyby - 650 PLN - LINK 4 A sprawdzales cene AC w Link4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi