kataryniarz Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Trzeci rok kontynuacja w Aviva - maksymalny pakiet 1520zł po zgłoszeniu chęci rezygnacji, wstępnie było 1680zł. I tak co rok muszę wyrażać chęć rezygnacji, żeby cena była niższa - żenujące. Jestem trochę wnerwiony bo auto traci na wartości, a co rok płacę więcej. Najmniej zapłaciłem przy wartości auta 50k!, a teraz wycena 28k i opłaty większe - paranoja. Porównywałem oczywiście u innych i ceny podobne :roll: Najlepiej wyszło w PZU, ale oczywiście okazało się, że przenoszenie zniżek z OC na AC to fikcja. Tak przeliczają całość, że wychodzi jak bez zniżki z OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 AXA Direct, auto jak w sygnaturce. Pakiet: OC (Zielona Karta, Assistance BAZA) do tego Assistance MIDI, NNW Kierującego, NNW Pasażerów, 50 zł zniżki za polecenie numeru polisy ryszarda55 oraz 20% zniżki (10% zniżki za bezszkodową jazdę, 10% bonus AXA) = 2 raty po 320 złotych. Bez rat: 580 zł Dla porównania: OC w PZU, pakiet: OC (Assistance Komfort) do tego NNW Kierującego, NNW Pasażerów + 10% zniżki za jazdę = 1279 zł :shock: Ceny u pozostałych ubezpieczycieli takich jak Link4, Liberty, MTU, Benefia niestety również, czy Aviva kształtują się również na poziomie 700 - 1200 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Moja Megi w Link 4: 60% zniżki, zwyżka (chyba 10%) za wiek płatne w całości 412zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertz Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 412zł ale za co? OC tylko? A przy okazji dostał ktoś z was to 100zł o którym mówi Link 4 jeżeli macie tańsze ubezpieczenie od nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
langus Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 RENAULT MEGANE SEDAN 1.9 dci 120 km 04.r PZM od 2 lat najtańsze w moim przypadku:) OC - 60% ZNIŻKI NW - 20.000 tyś AC - 50% zniżki z wykupieniem amortyzacji części i udziału własnego, AT - pełny assistance z wykupiona amortyzacją części, kradzież, włamanie, szyby itd. poprostu max jaki jest dostępny na rynku. ---dodatkowo zniżka od zniżki z AC przy wykupieniu ubezpieczenia na mieszkanie koszt 50 zł ale zniżka 20-30 % od zniżki już naliczonej w AC 50% a więc się opłaca a mieszkanie ubezpieczone od zalania, spalenia itd. na 50000 tyś zł ---dodatkowo wykupiłem NW na siebie na 20000 tyś czyli jak Pani mówiła!!! da Pan komuś w pysk nie chcąco wypadną mu 2 zęby, lub potrąci Pan kogoś rowerem itp. to ubezpieczalnia pokryje roszczenia tej osoby haha ---wykupiłem również kartę PZM koszt 30.00 zł której nigdy nie użyje ale zniżka na ubezpieczenie - to kolejne 10% łącznie przy płatności jednorazowej za wszystkie ubezpieczenia wliczając mieszkanie, dodatkowe NW oraz kartę PZM zapłaciłem 1170 zł w tym samo OC 404.00 zł. jak dla mnia to oferta wypasiona:) dodatkowo PZM daje bon na 100 zł do wykorzystania przez rok od podpisania polisy który wykorzystuje na przegląd a więc oszczędzam kolejne 100 zł czyli biorąc to pod uwagę ubezpieczenie wyszło 1070 zł bo i tak bym mósiał za przegląd zapłacić bon dają jeśli koszt ubezpieczenia przekroczy 1000 zł. CIEKAWOSTKA:) miałem przyjemność sprawdzić jak działa assistance w pełnej wersji w PZM bo wcześniej już korzystałem w allianz i działało godnie:) do rzeczy: zepsuło mi się auto 100 km od domu zadzwoniłem do centrum assistance zgłosiłem problem oczywiście laweta była w 30-40 minut zapakowali auto ale co ze mną??? więc zadzwoniłem ponownie na infolinię i mówie auto biorą na warsztat a ja co mam w śniegu pieszo naginać do domu 100 km i wracać po auto za 2 dni bo była to sobota wieczór i mechanicy pozamykani, dodałem że z tego co się orientuje mogę pozostać w hotelu na czas naprawy:) Pan oświadczył że tak i że za mogę zarezerwować miejsce w hotelu max 3 gwiazdki to pokrywają koszt za 2 doby a więc zarezerwowałem dwuosobowy pokój w hotelu na 2 doby (jeśli w aucie jest 5 osób należy się hotel wszystkim) laweta zawiozła auto ze mną do hotelu ja do pokoju auto na parking hotelowy, w poniedziałek rano laweta przyjechała ponownie zawiozła auto do warsztatu a ja odpoczywałem w najlepsze korzystając z hotelowych profitów, a więc jeśli ktoś ma zamiar wykupić assistance polecam w pełnej wersji warto w takich przypadkach przydaje się w 100%, dla informacji za hotel zapłaciłem ja 700 zł a ubezpieczalnia przelała mi tą kwotę po 9 dniach a więc sprawnie w miare:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Nie, zapomniałem dopisać Oc Auto szyby NNW 20.000zł Assistance z holowaniem do 300km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loka_ap Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Przy zniżkach współwłaściciela 60% i wieku 25 lat AXA pełen pakiet (OC + AC (bez amortyzacji i udziału własnego) + NNW kierowcy i pasażerów + Assistance Europa Midi Maxi Pupil) 1082 zł. To najtańsza oferta jaką znalazłem... Z numerem polisy kolegi 100 zl zniżki. Jeszcze tylko nie wiem jak wygląda wypłacanie kasy po szkodzie :-P Jak ktoś chce pisać na PW to moge podać numer swojej polisy może jeszcze zniżki działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravil Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 W mbanku za Oc miałem płacić 1280zł ( w tym zielona karta + NWW do 10 000zł) Jako, że poprzednimi właścicielami auta ( od nowośći) byli rodzice mojej żony- sprzedali mi 99% auta i teraz płacę tylko 490zł (mtu). Ja : 24 lata + dużo zwyżki za wiek ;/, teście 60% zniżek. Jak rodzice mieli sami auto , to płacili coś ponad 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marki Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Ubezpieczenie w Allianz Direct OC i AC po 60% - opłata roczna 620zł. Megane II 1,5 dci z 2004r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Allianz: OC + AC + NNW, 60% zniżki - składka 2050 zł Megane III Coupe 2.0 TCe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limakcki Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Megane I 96' 1,4e 75KM benz +LPG kierowca 27lat 60% zniżki - oc 225zł mbank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RACHE Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Na Meganke 1.6 16V '99 wyliczono mi składkę ( ja jako współwłaściciel, a auto na Mame, 60% zniżki + moja zwyżka, ponieważ 24lata ;P ) coś około 600-700zł za OC. Pytanie możecie mi na PW wysłać numer polisy odnośnie zniżek etc. ? to pójdę i zrobię kalkulację o ile przyznaliby rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko26 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Scenic II 1.5dci 2003r OC - Inter Risk 350zł (60% zniżki) AC - PZM 870zł (40% zniżki) + zniesiony koszt własny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Pierwsza Megi (1.4) - samo OC 240zł Druga - pakiet OC+AC (liczone od 22500)+NNWKiP+NNW Kierowcy (działa niezależnie od prowadzonego pojazdu), Assistance Komfort, na dwie raty 1100zł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.ab Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Cały pakiet OC/AC/NW/ASS 1283 zł Allianz (kontynuacja po 2 latach bezszkodowej jazdy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi