CareK Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 kbarann: spokojnie ;-) Ja do tego tematu już dawno z przymrużeniem oka podszedłem. Mnie również śmieszy, jak koledzy piszą, że 210 czy nawet 215 km/h silnik 1.4 16V wydolił, bo dobrze wiem, że moje autko max 185km/h wyciągnęło i to było przy jakiś 6000 tyś km czyli blisko od odcięcia, więcej nie chciało iść. Ale musisz się uzbroić w poczucie humoru do tego tematu, bo tu koledzy bajkopisarze się najwięcej wypowiadają ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Ja miałem przy ponad 200, ponad 6k, ale to 1.6 16v. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Leman666, hmmm a odciecie nie jest przy 6 tys. trzebaby było w książkę zajrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 kbarann, nie wypowiadam się na temat v max bo to mnie nie kręci... jednakowoż jak pisałem w sb kiedyś swoja firmową MIPhII 1,4 16V (kombi) udało się przekroczyć 200 ( Piotrków - Łódź, wiesz i znasz). Licznik pokazał około 205, zrobiłem nawet fotkę telefonem i wysłałem do kolegi z firmy, który miał fokę 1,6. Jak napisałem tak długo ją męczył, aż pobił rekord :-P(uparciuch) . Wierzcie bądź nie( nie zależy mi), ale po co mam zmyślac i fantazjować? Fakty był i udało się. Niestety fotka poszła razem z telefonem służbowym. Obecnie został mi fotka z Corolli 1,4 D4D przy prędkości 190. Pozdro P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Jakie odcięcie? I cię uświadomię, że nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 pawelp2008, musiałbyć niezły wiatr w plecy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Odcięcie paliwa jest przy ~6500 RPMów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Cięcie Dobrze mówi , odcięcie jest przy 6500 obrotów około , ale zgadzam się też z przedmówcami że licznik ma przekłamania i zawsze pokazuje za dużo , a po drugie też uważam że 120-130km/h to jest takie optymalne max , jest już to sporo a silnik nie pali tyle jak przy wyższych. Poczytaj w regulaminie o zasadach cytowania na forum. - Prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinex1233 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 [ Dodano: 2009-04-07, 13:53 ] Marcinex1233, a zapytam się da się w tamtych okolicach jeździć taka prędkością, byłem latem na weselu w Bartszycach to tam nie ma prostego kawałka który by pozwolił na osiągnięcie takiej prędkości... choć nie wiem nie zwiedzałem okolic Więc tak droga z Bartoszyc do Kętrzyna (42 km) jest od pół roku nowa może dwa ostre zakręty reszta to proste i tereny zabudowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 kbarann, a bardzo możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Odcięcie paliwa jest przy ~6500 RPMówOki,ale komu odcina w megi 1.4 albo 1.6 na piatym albo szóstym biegu... :PPanowie...co Wy palicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Mi nie odcięło, ale tak jak mówię, przy 190 km/h miałem 6000 RPM na 5tym biegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 ja tu czekam na żołte Coupe 200KM i prędkość maksymalna jaka się pojawi tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 SnakeEyes, musimy poszukać Veyrona jakiegoś, żeby nagrać film z prędkością maksymalną tej "żółtej szczały" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Ja leciałęm 235 km/h, poszła by więcej, ale było lekko pod górke. Głupoty piszecie, że się nie da, wszystko sie da, tylko trzeba odpowiednio depnąć. ;-) ;-) ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi