rambolipamboli Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 u mnie tak napierdziela ze lampy wymienialem bo całe zakopciło teraz muszę silikonem oszczelnic po bokach .. pisałem do sm ma dzisiaj napisać dokładny koszt hybrydowej turbiny . Dodano: 03 Aug 2011 - 21:23 u mnie tak napierdziela ze lampy wymienialem bo całe zakopciło teraz muszę silikonem oszczelnic po bokach .. pisałem do sm ma dzisiaj napisać dokładny koszt hybrydowej turbiny . Za turbawke hybryde + montaz + renao + 4 dni na zrobienie wsztkiego . ~4000 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fido Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 jak z trwałością silników dci130 km po chiptuningu?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 TAk się tylko dołączę do tematu, mam wersję 74 kW i mieszane odczucia z jazdy ale auto jest malzonki wiec:) Dobra teraz do meritum po wielu poszukiwaniach znalazlem wykres z hamowni dla silnika 74 kW z jakiejś firmy zajmującej się tuningiem. Nie uważacie iż wykres powinien być bardziej płaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Szybkie pytanie, więc licze na szybką odpowiedź :) Mam MII phI 120km z 1.9dCi Chce walnąć chipa. Auto pełna seria (sprzęgło seria, wszystko). Ile wyciągnę z takiego czegoś, czy bez wymiany sprzęgła opłaca się robić chipa? :) Dziękować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 (edytowane) Na Dąbrowskiego 469 w Poznaniu masz firmę która zajmuje się podnoszeniem mocy, blisko Ciebie. W linku masz przyrosty mocy http://tuneforce.pl/tabele%20renault.html Z Twojego silnika 120KM i 270N ma wyjść według danych 150Km i 320N. Co do trwałości to nich się wypowiedzą ci co maja chipa. Na zawadach masz jeszcze GEkocars ale oni nie przepadają za autami z rombem, u mnie kręcili nosem ze niby meganki maja słabe sprzęgła, że się psuja czy ogóle warto... cena 1300zł w moim przypadku. Edytowane 26 Grudnia 2011 przez sebcio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Coś ten link nie teges, czekam na wypowiedzi użytkowników :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 (edytowane) nad czym tu się zastanawiać, rób czipsa i tyle. Dobrze zrobiony nie wpłynie na zużycie sprzęgła. Prędzej można je dojechać przez nieumiejętne obchodzenie się samym sprzęgłem i biegami. Idź do wspomnianego www.tuneforce.pl, znają się na rzeczy i ceny poniżej 1000 pln powołując się na forum. Edytowane 26 Grudnia 2011 przez sKarlosMegane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Dzięki wielkie :) Spokojnie, nie jestem fanem "strzelania sprzęgłem" jak mój kolega w Ibizie, chodzi głównie o to, żeby dynamiczniej wyprzedzać na trasie i od czasu do czasu "depnąć" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Mam Meg 1,9 120 kucy, salon, r prod 2005 zachipowaną do 148 kucy i 330Nm w 2006r przez mojego poprzednika. Auto ma teraz 150 tys przebiegu. Kupione ponad rok temu z pełną dokumentacją i wpisami w książkę przez miejscowego dealera. Żadnych skutków ubocznych typu naprawa dwumasy, sprzęgła czy skrzyni chyba , że gość zataił. Odejście w trasie ma zajefajne, na światłach raz spróbowałem z Subaru we Wrocku. Widok miny gościa bez ceny, ja w cztery osoby + wczasowy bagaż on singiel na sto metrów cała długość w plecy. Ale staram się powstrzymać swoją nogę w codziennej eksploatacji wiedząc, że dłużej będę jeździł. Chip OK, ale głowa kierowcy też musi być chłodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Masz przed liftem, czy po? Bo w opisie masz po, a silnik mówisz, że sprzed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Sorki błąd w opisie. Oczywiście przed liftem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beniamins Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Szczerze mówiąc nie czytałem całego tematu, ale może ktoś podrzucic na jakie bezpieczne przyrosty można liczyc w 1,9 dci 105km? Dla porónania mogę Wam powidzieć, że BMW e46 3,0d seria 204km/410nm po programie 260km/520nm. Po wymianie wtrysków, IC, wzmocnieniu sprzęgła można wycisnąć 290km/610nm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mojzesz Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 już podrzucam:D W serii było 107km/199Nm po chipie 127km/269Nm. Przejechane narazie tylko 10tyś ale bez żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadoWoW Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Witam, mam megane cc 1.9 dci po kapitalnym remoncie silnika+ nowe turbo. Kolega ma złącze ODBII i twierdzi że może mi wgrać nowe mapy zwiekszajace moc i moment. Robił to w kilku samochodach i całkiem nieźle to powychodziło. Nie chce słuchac wypowiedzi zeby to robic u tunera. Pytanie: Czy pamięć w 1.9 dci 120KM f9a jest pamięcią wielokrotnego użytku czy może zniszczyć mi komputer? Jakie mapy wgrać? Ile to doda KM i NM i w jakim zakresie mniejwięcej? Sprzęgło jest w dobrym stanie, dwumas tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 jest pamiecią wielokrotnego użytku, możesz tam wgrać ile razy i co tylko chcesz. Mówisz, że robił to niejednokrotnie, poproś żeby pomógł Ci wybrać co chcesz mieć w silniku. Trzeba wgrać mapę odpowiednią dla tego silnika, a da tyle mocy i momentu na ile będzie skorygowany ten program. Ze 120 koni można zrobić 190, trochę więcej może- Twoja wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi