ShadoWoW Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Dzięki, posiada ktoś może mapy do tego silnika do pobrania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 TuneFORCE no i pyknęło mi 220 tys a chipa miałęm chybaod 150 tys i nic sie nie wysrało wszysto trzyma nawet turbo ;) a co do twojego "jesteś ignorantem który wierzy allegrotujunerom a któremu d..y się nie chce ruszyć i poczytać na tema seryjnych ,,gratów'' w samochodach marki Renault..." to wiedziałem to wcześniej anizeli ty :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 A jak ma się sprawa w 1.5 dci 85KM? Jaki jest bezpieczny zakres mocy który można uzyskać aby nie obiążać za bardzo silnika i go nie uszkodzić? Czy przyrost mocy do 110KM jest bezpieczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 110 to tak raczej na granicy, bardziej oscylowałbym w okolicach 100-105 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 A co lepiej montować? Chip tuning czy powerbox? http://vtech.pl/katalog/chip-tuning-Renault-Megane-III-1.5dCi-79kW-107KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) A jak ma się sprawa w 1.5 dci 85KM? 105 KM na 240 Nm rób śmiało, jedyne co wtedy brakuje to szósty bieg :P ,sprawdzone. Jeździłem taką modyfikacją i dlatego zmieniłem na oryginalne sześć biegów. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez scar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) a ile taki chiptuning kosztuje? 1500? i czy możecie polecić jakąś firmę w na śląsku w okolicach Katowic która mi tego nie spier***i? Poszperałem troche, podobno dynosoft jest najlepsze w mojej okolicy i ma zniżki dla forum. Ale post jest z 2009 roku więc muszę najpierw zapytać czy nadal obowiązują :P Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) polecam http://www.jbtuning.pl/ dwie osoby z forum u nich robiły w tym Ja ... jak co to pisz na PW . Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Wydma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecyk Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Dzisiaj i moja Megana dostała więcej mocy :unsure: Wirus polegał na zmianie parametrów w poszczególnych mapach, Poniżej kilka szczegółów: - Turbina fabrycznie dmuchała maksymalnie 2,25 BAR teraz dmucha 2,3 BAR maksymalnie - Zmiana w maksymalnych niutonometrach na I biegu max 280NM, na II max 320NM, na III,IV,V i VI max 360NM - Wyrównanie delikatnej "turbodziury" w przedziale 2300-2500 obr/min - Zwiększenie "pedału gazu" o 8% w zakresach powyżej 2000 obr/min - i kilka innych różności, których nie opiszę, ponieważ ich nie ogarniam :!: Efektem tych działań jest moc ok. 150KM i ok 350NM - dużo lepsza elastyczność już od 1200 obr/min - to co dzieje się na IV i V biegu jest baaardzo przyjemne... auto w przedziale 70-140 przyśpiesza genialnie - już widać, że zachowując ten sam styl jazdy spalanie spadnie... jednak jak na razie cieszę się większą mocą :unsure: Całość przerosła moje oczekiwania, jestem bardzo zadowolony, jedyne czego żałuję, to fakt, że nie zwirusowałem Megi w dniu zakupu ;) Edytowane 6 Maja 2013 przez piecyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrrystian Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) i gdzie Piecyk robiłeś Virusa ? ile wyciągła Ci Megi na serii?? Ja Virusowałem Megi w JBTuning jak pisał Wydma i mi wyszło 340 nm i 145km a na serii 268nm i 107 km Edytowane 7 Maja 2013 przez kkrrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Piecyk gdzie robiłeś? I czy przez podniesienie mocy nie wysra mi sie wcześniej dwumasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Piecyk gdzie robiłeś? I czy przez podniesienie mocy nie wysra mi sie wcześniej dwumasa? wg mnie wysra się i będzie się wysrywało każde kolejne szybko z tego względu, że ta sama dwumasa jest też w wersji 120 konnej i tam przenosi 280Nm, więc po sofcie miałbyś powiedzmy te 370-380nm, 100 Nm wiecej i jak dla mnie dwumasa klęknie bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) Czy możne ktoś już chipował jednostkę 1.9 dci 130 km w dieslu jak ten silnik znosi tą ZMIANĘ :P ??????????????????? :P :P :P :( :) :) :) :) ;) :) :shock: [ Dodano: 2011-02-03, 18:58 ] czekam na opinie i odwiedzi pozdro............. :shock: i jak majstrował ktoś z tym silniczkiem ?? jakie efekty? Proszę zwracać uwagę na enter. Poprawiłem - damiar Dodano: 29 wrz 2013 - 17:48 i jak nikt nie dłubał w tym silniku? Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Ja też po JB jak pisałem w innym temacie. Spalanie już sprawdzone - spadło o jakieś 15%. Dużo więcej niż się spodziewałem. Jedno co mnie drażni to, że smierdzi zniczami. U każdego tak jest czy może ja dodałem za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecyk Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 W ostatni weekend pojawiła się okazja aby uwiecznić przyśpieszenie mojej Megi. Szału nie ma, ale jest lepiej niż w serii. oceńcie sami... Link do filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi