scar Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 spokojnie 105 na 240Nm dostaniesz, jeździ tak, że będziesz chciał mieć szósty bieg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian2011 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Witam serdecznie, zastanawiam się nad chipem do swojej furmanki 1.9 130KM. I mam pytanko kogo polecacie w rejonie Warszawy i okolicach za rozsądne pieniądze i dobrą opinią. Edytowane 3 Października 2016 przez damian2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sereks222 Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Witam , Pytanie do tych którzy robili chip tuning w JBTunig, jak autka sie sprawują po dłuższej eksploatacji? Niema żadnych problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xfm2 Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Damian, ja bym pojechał do Mastersa w Piasecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian2011 Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) A może pojechać do Łodzi lub innego miejsca nie daleko Warszawy może równie dobrze a pewno taniej co o tym myślicie? Edytowane 7 Października 2016 przez damian2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xfm2 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) Absolutnie ich nie reklamuję ale Masters co roku ma nizsze ceny tylko w grudniu. 1.9 robia bodaj za tysiaka. Korzystalem z tej opcji w 2015. Jest post na ich forum, przedzwon i zapytaj Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 7 Października 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian2011 Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Witam zrobiłem czipa w swojej megance 2 130hp seria wyszła 123 hp i 277 Nm po wyszło 153 hp i 355 Nm z tym ,że w trakcie powrotu do domu okazało się iż sprzęgło się ślizga na 4,5 i 6 biegu gdy wcisnę pedał w podłogę. I chciałbym je wymienić i mam do was pytanie jakie polecacie sprzęgło które sprosta zadaniu czy oryginalne takie jak to http://allegro.pl/scenic-megane-ii-1-9dci-sprzeglo-302058570r-org-i6791885615.html podoła czy możne coś innego. I jak się zapatrujecie nad ewentualnym obicie kevlarem Edytowane 16 Lutego 2018 przez damian2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszP Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Cześć, kojarzy ktoś ta firmę? https://www.auto-chip.com.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Moja Megi 4 1.5dci też zaliczyła chipa. Seria wyszła niższe niż deklaruje Renault. Duzo ekologii na pokladzie z Euro 6 robi swoje. Dało radę wycisnąć więcej ale mocno wzrosło ciśnienie na DPF co wróży problemy z szybszym zapychaniem . Wybrałem więc wersję optymalną, bez istotnych zmian dla silnika.. Po chipie wyraźnie szybciej wstaje turbina i płynnie śmiga na obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian2011 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Jakie są bezpieczne wartości chip tuningu dla silnika 1.9 dCi 130KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 te silniki bezpiecznie bez modyfikacji kręcą do 160KM, mój miał kolo 150KM bo bardziej zależało mi na momencie. Autko fajnie sie zbierało, zadnych problemów z wypalaniem FAPa nie było po chipie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Dnia 16.02.2018 o 22:10, damian2011 napisał: Witam zrobiłem czipa w swojej megance 2 130hp seria wyszła 123 hp i 277 Nm po wyszło 153 hp i 355 Nm z tym ,że w trakcie powrotu do domu okazało się iż sprzęgło się ślizga na 4,5 i 6 biegu gdy wcisnę pedał w podłogę. I chciałbym je wymienić i mam do was pytanie jakie polecacie sprzęgło które sprosta zadaniu czy oryginalne takie jak to http://allegro.pl/scenic-megane-ii-1-9dci-sprzeglo-302058570r-org-i6791885615.html podoła czy możne coś innego. I jak się zapatrujecie nad ewentualnym obicie kevlarem Kolego sprzęgło najlepiej w Wawie u Radzikowskiego. Poczytaj sobie o tym kevlarze bo sam miałem chęć to zrobić. Napewno jest trwalsze ale ciężko tym ruszyć bez szarpania do normalnej jazdy za bardzo się nie nadaje. Ja w końcu zakupiłem nowe zwykłe ale po 60tys też już zaczyna ślizgać na 6tym biegu ale jeżdżę głównie po mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Przymierzam się do zachipowania mojej Megane. Aktualnie 110 kkm przebiegu. Mam pytanie do tych którzy po tej "operacji" przejechali 60-100 kkm : jak się auta sprawują , co ewentualnie uległo awarii, jakieś inne uwagi ? Czy ktoś ostatnio robił w JB Tuning w Kętach - czy opinie nadal pozytywne? Mam trochę daleko / ok 300 km/ ale jak robią nadal dobrze to no problem. Acha i jeszcze jedno. Czy konieczne jest zaślepianie EGR?Wdzięczny będę za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xfm2 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Heja, tak jak kiedyś pisałem. Megane 3 coupe, 1.9 dCi. Przejechane 50-60k po modyfikacji. Chip w Mastersie ze 130KM na 160KM. Zbierała się bardzo fajnie, niestety po 20 tysiącach padło sprzęgło. Wymiana razem z dwumasą na Lucasa (podobno nie ma w czym wybierać, tak twierdził mechanik) nigdy już nie pracowało tak przyjemnie jak oryginalne. EGR nie zaślepiany, z filtrem Dpf 0 problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Dzięki . Ktoś jeszcze? Robię obecnie po ok 30 kkm rocznie, głównie dojazdy do pracy /2x 40 km/ drogi wojewódzkie prędkości do130 km/h- w większości ok 100 km/h, 5-7 razy w roku trasy po 1kkm autostrady i wtedy prędkości 170-180 km/h. Chodzi mi głównie od lepszą dynamikę podczas wyprzedzania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi