bamilek Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Tak to wygląda: http:/ Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziok2 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zleć robotę warsztatowi prawdopodobnie zderzak do wymiany, klapa do zrobienia i lakierowania, może się załapiesz na cieniowanie sąsiednich elementów. Jeśli coś więcej wyjdzie to warsztat będzie się umawiał na kolejną wizytę rzeczoznawcy i kolejną wycenę naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Poprawione: Tak to wygląda. Cały czas czekam na wycenę. Dodano: 18 sie 2016 - 19:22 Mam 1 wycenę i powiem, że jest wysoce zadowalająca i nawet zastanawiam się czy nie brać kasy i zrobić naprawy w warsztacie bo jeszcze mi sporo kasy zostanie . Czy ktoś z Was robił polerkę całego auta u lakiernika-mogę przy okazji zrobić ale koszt 450 zł i się zastanawiam czy warto . Radzę zapoznać się z Regulamin dodawania zdjęć P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Nie wiem ile dostałeś, ale jak się odwołasz to pewnie na polerkę wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Słyszałem że jakimś tam mleczkiem na myjni polerkę auta robią za 150zł. to tylko słyszałem od znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Odwołanie musi być poparte kosztorysem z warsztatu tak? Bo o ile części mam ujęte z Renault i ceny są dobre to podejrzewam, że na liczbie roboczogodzin oraz stawce już jest oszczędność. Nie ujeli np. wyciągania i wstawania szyby a jest wymiana klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam Pierwszy post w tym roku i od razu w tym dziale :( Może nie stłuczka ale uszkodzenie... Szkoda zgłoszona telefonicznie w Pzu, czekam za oględzinami i za kalkulacją-wyceną. Naprawa z AC, mam pakiet baz amortyzacji i udziału własnego. NA naszym forum doczytałem że listwa aluminiowa to wydatek coś koło 250zł szt (cena z 2010r) spinki coś koło 12zł a jest ich aż 7szt + koszt naprawy dachu (szpachla???) + naprawa elementu między drzwiami a listwą(nie znam fachowego nazewnictwa) dodatkowo pewnie dojdzie cieniowanie przyległych elementów. Na jaką kwotę może być kosztorys ubezpieczalni jak obstawiacie? Czy warto to naprawiać bo skłaniam się, że ja i Megi jakoś to przeżyjemy i dalej będziemy współpracować , obiecałem jej że wymienię jej płyny oraz zregeneruję /naprawie hamulce (zaciski) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Szkoda całkowita :-( - oczywiście żartuję ;-) To po jakiejś butelce? To jest upierdliwy temat, bo w grę wchodzi szpachlowanie. Wyciągnąć tego się raczej nie uda bez ingerencji blacharza, bo między drzwiami a listwą masz profil zamknięty i od spodu nie wypchniesz. Szpachlowanie i lakierowanie jak najbardziej, tylko jak Ci źle zrobią, to będzie się rzucać w oczy. Jak zrobią dobrze, a będziesz sprzedawać to się dowiesz od specjalistów, że masz auto po dachowaniu ;-) nawet jak zdjęcia przedstawisz do wglądu. Ja miałem uszkodzenie w tym samym miejscu (spadła gałąź podczas burzy) tylko bardziej uszkodzone i nie robiłem tego. Kupujący widział co bierze i miał zrobić we własnym zakresie. Z ubezpieczenia pewnie wypłacą z 1500zł i już. Podjedź do firm, które robią naprawy wgniotek (bezlakierowe usuwanie wgnieceń), zapytaj jak oni to widzą. Możesz też spytać w firmach detailingowych, chociaż tu jest pęknięty lakier i raczej nie pomogą. Zapytaj też jakiegoś lakiernika czy tego nie zrobi bez lakierowania dachu - to chyba najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Myślisz o miejscowym lakierowaniu? Odpowiedz ponoć nie ma opcji, jak chce bez szpachli to tną słupki i nowy dach dadzą (wspawają) taka sugestia kolegi który kiedyś pracował w lakierni. A szpachli wolę unikać bo tak jak napisałeś przy sprzedaży kiedyś ktoś powie że szpachel że po dachowaniu itp a dwa że źle położony szpachel odchodzi lub pęka tak że widać żyłki lakieru (takie pomarszczone) czego nie uznaję. Przynajmniej potencjalny klient będzie miał do czego się przyczepić i na czym cenę stargować :) Od czego nie wiem , prawdopodobnie butelka z balkonu poleciała . Dobrze że w tym miejscu gdzie jest wzmocnienie w postaci profili zamkniętych i listwy bo gdyby w środek dachu to wgniecenie było by jak krater :) Co do wyceny to kwota akceptowalna i satysfakcjonująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Nie żartuj, żadnego cięcia. Takie coś można wyciągnąć, później oklepać delikatnie i zaszpachlować. Szpachli to tam będą śladowe ilości. Myślałem o czymś takim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 No dziś były oględziny auta, agent bardzo ugodowy z wyjątkiem że po 16,30 nie , opcji ale w ciągu dnia podjedzie w dowolne miejsce . Nawet przyszła już wycena na kwotę 1208zł ale bez szczegółowej rozpiski co jest uwzględnione :angry: W poniedziałek podjadę do warsztatu naprawczego i zobaczymy co powiedzą i za ile potencjalnie naprawią. może jeszcze dorzucą z 400złociszy na otarcie łez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Delikatnie pomarudzisz i dołożą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Właśnie dosłali szczegółowa wycenę : WYCENA NAPRAWY Części zamienne 175,61 zł Prace blacharskie i mechaniczne 119,19 zł Materiał lakierniczy 529,77 zł Prace lakiernicze 382,65 zł Koszty dodatkowe 0,00 zł Mat. drobne i dodatkowe (0,5% od części) 0,87 zł Części Listwa + mocowania tylko 145,61zł????? gdzie sami napisali "Listwa ozdobna dachu -maksymalna akceptowana kwota netto po udokumentowaniu naprawy 356,92/RENAULT" o co tu chodzi??? jak mnie wkurzą to odstawie auto na bezgotówkową naprawę i zapłacą coś koło 3tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Naprawa z AC, mam pakiet baz amortyzacji i udziału własnego. A jaka masz opcje części. Tzn czy oryginały, czy zamienne? Jaka opcja naprawy: na kosztorys czy na faktury? Od tego zależy wycena części i robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Ja mam wersję warsztat, ostatnio na tym samym pakiecie robiłem w Aso Forda i bez zastrzeżeń i dopłat Oryginały części. Czy listwa ma zamiennik? nie sądzę. cena używki z giełdy . Edytowane 5 Stycznia 2017 przez sebcio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi