bowie Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 niestety na to nie zwróciłem uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinIII Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 zauważyłem że u mnie wszystkie szyby mają 0... a tylna prawa ma 9...... :/ dziwne trochę Dzisiaj byłem w salonie i z ciekawości sprawdziłem szyby w autkach demonstracyjnych. Laguna miała szyby z lat 2008, 2009 i 2010 Megane coupe "tylko" 2009 i 2010, fluecne i scenik wszytskie 2010. Jak się zapytałem sprzedawcy, to odpowiedział, że nie ma to znaczenia, montują szyby, które mają na magazynie. U mnie wszystkie szyby są z cyferką 0 jutro jak będę w serwisie z tymi drgającymi xenonami to też się podpytam sprzedawcy czemu jedna szyba jest z innego roku niż poprzednie... ale dzięki bardzo za zainteresowanie moim tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 u mnie wszystkie szyby są z "0" - przed chwilą sprawdzałem a dokładnie wygląda to tak: czołowa: 0 . boczne lewa przednia: 0 .. boczna prawa przednia: 0 .. boczna lewa tylna duża: 0 .. boczna lewa tylna mała: 0 ...... boczna prawa tylna duża: 0 .. boczna prawa tylna mała: 0 .. tylna: 0 .. ogolnie nie przejmowalbym sie tym ze niektóre są 9 ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinIII Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 też tak mi się wydaję żeby się tym nie przejmować... a tak w ogóle, to wczoraj byłem w serwisie z tymi xenonami, i z tą rączką w fotelu kierowcy do regulowania lędźwi... bo oczywiście po raz 5 już chyba mi wypadła... i się okazało że trzeba ją wymienić na taką która nie będzie... nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chyba te rączki które były zamontowanie seryjne okazały się jakieś felerne i wymieniają ją teraz na taka która będzie siedziała tam i nie wypadała... co do xenonów... pojechałem sprawdzili z rzeczoznawcą i orzekli że tak ma być... wystarczy że lekko naciśniesz pedał gazu to od razu soczewka przestaje drgać... tak samo jak auto stoi wyłączone i naciśniesz na przycisk na pilocie gdzie można włączyć światła...też nic nie drga... powiedzieli że to są soczewki skrętne i one tak mają... jak stoi samochód włączony to czuć jak wszystko drga, nawet jak podejdziesz do auta i dotkniesz lampy czujesz jak się wszystko to delikatnie rusza... i sprawdzili też poprawność działania lamp i wszystko ok... jeszcze z ciekawości sprawdziliśmy w megane cc który ma soczewki i tam też drgały... więc póki co nie ma się co martwić... tak mi się wydaję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Niby wszystko w porządku, ale dlaczego w jednych autach te soczewki drgają, w innych nie? I jaki to ma wpływ na żarnik/palnik (?) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinIII Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 wiesz nie wszystkie auta, które mają xenony, mają je skrętne... jak masz zwykły xenon, to tam nic nie powinno drgać... w skrętnych jednak jest ruch tych żarówek góra dół, prawo lewo... nic nie powinno się dziać z żarnikiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 No tak, ale w jednych Megankach drżą, w innych nie Brat ma w BMW skrętne xenony i nic tam nie drży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinIII Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 sprawdzaliśmy w megankach w salonie które maja xenony i każdy akurat drżał... jeden mniej jeden więcej... więc nie wiem jak to z tym jest już...:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 o dzięki marcinIII za info Ja też będę musiał podjechać z tą rączką od fotela kierowcy bo wypada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinIII Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 wiesz co .... VonKisiel... byłem wczoraj bo mieli mi sprowadzić tą rączkę z Warszawy... okazało się że przyjechało samo pudełko bez rączki... a wiem że nie ma już w PL tej części i teraz trzeba czekać 10 dni aż sprowadzą z Francji... żenuaaaaaaaaaaaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP-LPC Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zauważyłem, że bardzo łatwo na przednich fotelach wysuwają się zagłówki, wystarczy że się je trąci przy wysiadaniu, czy wsiadaniu i już są przestawione, trochę mnie to denerwuje, bo często muszę je ustawiać do właściwej pozycji. Muszę przyznać, że tempomat i ogranicznik to rewelacyjne urządzenia, we wcześniejszych samochodach kilku godzinna jazda zawsze kończyła się bólem mięśni w prawej nodze, a tu większość trasy urlopowej pokonałem prawie bez używania prawej nogi:) Samochód jest naprawdę rewelacyjnie wyciszony bo przy prędkości 150 km/h można swobodnie bez podnoszenia głosu rozmawiać. Silnik 1,4 TCe rewelacja szczególnie w trasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Wczoraj byłem na jeździe próbnej Fluencem i zaskoczyło mnie działanie sprzęgła. Chodziło bardzo miękko "gumowato", pedał powoli wracał do góry i trudno było je wyczuć. Miałem wrażenie, że jadę autem z rozwalonym sprzęgłem. Kiedyś tam jechałem Megane III z tym samym silnikiem (1.6 16V) i nie pamiętam, żeby tam też tak było. Taki urok tego auta, czy wadliwe sprzęgło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aveo Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Chyba coś nie tak ze sprzęgłem, w moim samochodzie jest wszystko ok. Sprzęgło zachowuje się normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 W takim razie dealer nawet nie powinien wystawiać tego auta do jazd próbnych, bo psuje tylko odczucia z jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegota Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Witam. wnerwiła mnie sprawa braku głośniczków wysokotonowych (tych przy szybie) - po zdjęciu maskownicy okazało się że kable z kostkami są a głośniczków NIE MA Akurat mam takie z mojej poprzedniej Megi - tam były :evil: - i nie wiem czy będą pasować Może macie jakieś konstruktywne uwagi. :roll: :-/ Gość w ASO wciskał mi kity że te od starej nie będą pasować i żeby zamontować należy rozebrać połowę deski rozdzielczej i dostać się do nich od wewnątrz :-/ Oczywiście wielka ściema, dzisiaj przy koszeniu trawnika oświeciło mnie. Zaszedłem do garażu, wyjąłem maskownice i ...... oczywiście należało tylko wyłamać wewnątrz delikatnie plastikowe zaślepki w których oryginalnie tkwiła kostka. Po tej delikatnej "operacji" wszystko (czyli stare głośniczki z poprzedniej MII) pasuje jak ulał i ....GRA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi