bigtomi Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) witam ja mam ten sam problem i ten sam bład DF1070 czujnik cisnienia gazu wszystko sprawdzone na bank po wykasowaniu błędu klima się uruchamia bez problemu i tak albo 2 lub3 dni albo nawet po godzinie się wyłączy i znowu jest błą DF1070 co to może być już niewiem co robić Edytowane 27 Września 2013 przez bigtomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Sprawdzic ciśnienie w układzie i co podaje czujnik jakie parametry Może okazać się iż coś z ciśnieniem się dzieje i wtedy czujnik szwankuje Zalecana diagnoza CLIP manometry od klimatyzacji miernik w razie W mogę pomóc z autem ale z Nakła masz kawałek do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 clipem sprawdzane wszystko -nabijana klima na nowo ciśnienie ok skasuje błąd i jest dobrze tylko ten błąd DF 1070 zapisuje się nie w klimie tylko w systemie komputera a tak na marginesie to jesteś z Morzewa bo ja tam byłem i powiedzieli mi że przebicie na cewkach mam - zrobiłem wyczyściłem cewki bo były mokre w sumie jedna i nadal to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Nie z Morzewa jest Arek , Ja jestem z Kaczor Czujnik ciśnienia jest podłączony do ECU silnika i prawidłowo iż błąd tam pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 ok ale jak pochodzi klima to dlaczego wyskakuje ten błąd ponownie dodam tylko że zrobiłem drugi kabel od komputer do czujnika nowy trzy żyłowy i wtyczka i to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Ponieważ ten błąd pojawia się gdy sprzęgło sprężarki jest przeciążone. Jak już podmieniasz kable to spróbuj podmienić kable do sprzęgła sprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAN Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Możecie polecić jakiś warsztat we Wrocławiu okolice Psiego Pola? Po podłączeniu do kompa u magika z Rakowej 6a nie stwierdzono żabnych błędów. Ciśnienie w układzie też jest ok, tylko kompresor nie startuje? Powiedział, że trzeba by szukać i zostawić auto. Mechanik niby spoko ale jakoś nie wzbudził mojego zaufania. Myślałem o www.klima-kar.wroclaw.pl ale po przeczytaniu opini chyba zbastuję. Nie muszę pisać, że w przypadku nie załączania się sprężarki przyczyna może być błachostką lub tragedią stąd zależy mi na profiesjinaliście, który zna się na rzeczy. I zależy mu na naprawieniu auta, a nie na wyciągnięcu jak największej ilości pieniędzy od klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Ja bym proponował renault w Długołęce. Z tego co pamiętam diagnoza komputerowa kosztuje 80zł za pół godziny - na klimę powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAN Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 O ASO w Długołęce miam nie najlepsze zdanie (z własnego doświadczenia). Tak jak pisałem z podpięcia do kompa nic nie wynikło, żadnych błędów. Szkoda mi kasy na ponowne podłączneie do kompa potrzebuję fachowca, a nie kogoś kto wymienia całe podzespoły na chybił trafił. A niestety takie doświadczenia mam z ASO. Chyba, że magik z rakowej nie potrafi kożystać z odłączenia do kompa. Bo teraz pytanie czy jeżeli uszkodzeniu uległ by jakikolwiek mechaniczny elemen nie wyrzucało by to jakiegoś błędu? np. brak sygnału z czujnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Wątpie aby magik z Rakowej posiadał Clipa ,a tylko nim sprawdzisz co nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Dokładnie, diagnozę można zrobić w ASO. A wymiano to wiadomo, że nie. Ale wtedy jesteś na innej pozycji w zwykłym warsztacie. Podjeżdżasz i mówisz co mają zrobić. Z doświadczenia wiem, ze wtedy jest mniej problemów i naciągania. Ewentualnie, szukaj kogoś z clipem. Za klimę nie tylko odpowiada sterownik klimy, ale także sterownik silnika. Często "zwykli" mechanicy diagnozują sterownik klimy, któremu zazwyczaj nic nie dolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 ZAN: Poszukaj w odpowiednim DZIALE na forum. Wymienione są tam firmy, które zajmują się klimą w okolicy Wrocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Opowiem o swoim przypadku. Klimatyzacja nie włączała się. Wczoraj przy okazji wymiany oleju mechanik podpiął kompa (nie clip), żeby ustawić przebieg do następnej wymiany. Poprosiłem jeszcze o przeglądnięcie i skasowanie błędów. Poprosiłem (dzięki postowi krzemyka - dzięki!)o sprawdzenie info o klimatyzacji (w sterowniku silnika) i tam były błędy dotyczące ciśnienia w układzie i jakiś jeszcze. Po skasowaniu błędów klima działa :) Prawdopodobnie kiedyś były jakieś problemy z klimą i niemiecki właściciel tego nie ogarnął. Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez Maks79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiq309 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 W moim przypadku winny był czujnik ciśnienia (presostat). Po wymianie klima zadziałał od razu. Kupiłem na allegro (kadicar)za 40 zł. http://allegro.pl/czujnik-cisnienia-klimatyzacji-renault-megane-opel-i4141737201.html Pozdrawiam. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkonst Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Po zimie mam problem z klimą automatyczną, zachowuje się dziwnie tzn. zazwyczaj klimatyzacja się nie włącza, ale czasem (co kilka dni) działa normalnie. Pierwsze co zrobiłem to pojechałem do nabicia. W układzie było 150 g czynnika. W tej chwili jest prawidłowo 550 g. Kolejne podejście to Clip ale nie wykazał żadnych błędów w układzie klimatyzacji. Gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi