mrarek Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 widać to "znajomy", a nie znajomy, jak takie rady daje. waldek708 jak dokręcisz mocno reką, to nie ma szans odkręcenia go bez narzędzia. a podejść w 1,5 z narzędziem jest strasznie kiepsko. już to dwa razy przerabiałem - efekt widać na fotce powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Ktoś mi wytłumaczy jaki jest sens wymieniać samemu oleju? Bo po prostu nie rozumiem niektórych. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 sei08, a jak byś pracował na warsztacie to komu bys zlecil? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misha Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Tym znajomym jest mój teść więc raczej nie ma opcji żeby zerwać z nim znajomość:) Co do filterka to dzięki za odpowiedź. Już zamówiony nowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Ktoś mi wytłumaczy jaki jest sens wymieniać samemu oleju? a co tu jest wg Ciebie bezsensem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Ktoś mi wytłumaczy jaki jest sens wymieniać samemu oleju? Może ten ktoś ma ochotę ubabrać się przepracowanym olejem i przy okazji coś zrobić samodzielnie przy swoim samochodzie :) Nie brałeś tego pod uwagę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 prawdą jest, że ktoś płacąc w warsztacie za wymianę np. 70 PLN + cena oleju i "tracąc" 30 minut na operację będzie i tak "do przodu", bo te 70 PLN bardzo szybko odrobi w porównaniu do samodzielnej wymiany (pewnie z 2 godziny), kopy potrzebnych kluczy i problemu ze starym olejem. ale jakie ma się wtedy pojęcie samochodzie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 U nas wymiana oleju jest w cenie. W tą cenę jak się okazało, jest wliczona również podmiana oryginalnego korka na jakiś ułamany czujnik, co w rezultacie powoduje problemy z odkręceniem go przy następnej wymianie. Od tej pory omijam ten zakład i jeżdżę ze swoim olejem do zaufanych mechaników albo wymieniam sam, bo nikt nie dopieści tak jak właściciel 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Ja wymieniam również filtr powietrza i paliwa przy każdej wymianie oleju, a tych już gratis nie chcą wymieniać. Mam w garażu kanał, więc robię wszystko samodzielnie. Przepracowany olej zabiera sobie znajomy do napuszczania drewnianej podłogi w pomieszczeniu gospodarczym, czyli nie mam problemu z utylizacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Ja zawsze wymieniam olej w jednym miejscu.Przy kupnie oleju,wymiana jest za free,więc przez to nie widzę sensu ciapania się z tym samemu. Ale jak ktoś lubi,to jego sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misha Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Cięcie A ile w tym punkcie płacisz za litr oleju? i jaki to olej? Regulamin forum zdało by się sobie przypomnieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Ostatnio za olej elf 5W40 excellium 5l. + filtr zapłaciłem coś ok. 160 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 no to jak w takiej cenie masz usługę, licząc średnio ok. 110 PLN za olej (oby prawdziwy) + 25 za filtr (pewnie najtańszy filtron), to ci się nie opłaca palcem kiwnąć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Panowie - temat dotyczy wymiany filtra oleju a nie komu co się opłaca i ile kosztuje wymiana oleju Jako, że odp. już padła i założyciel tematu wyciągnął słuszny i jedyny wniosek, temat zamykam. Jeśli ktoś miałby jakieś zapytania związane z tym tematem to zobowiązany jest skrobnąć PW do kogoś z administracji forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi