Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Brak świateł wstecznych

Rekomendowane odpowiedzi

38 minut temu, aniewa napisał:

Nie papuguj.

Sprawdzane było na nowym - to samo. To nie czujnik.

lapka2.gif

REGULAMIN

5.13    Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01

@microfon1984 Najłatwiej będzie Ci sprawdzić czy to faktycznie czujnik czy coś innego, jak włączysz wycieraczki i wrzucisz wsteczny. Jeżeli wycieraczka tylna nie załączy się od razu po wrzuceniu wstecznego to znaczy że czujnik.

Jakbyś był zainteresowany, to mam nowy czujnik na sprzedaż i mogę Ci go puścić po okazyjnej cenie, a że jesteś z Kato jak widzę, to obejdzie się bez kosztów wysyłki :-)

• 2 tygodnie później...

Witam, przeczytałem wasze posty i zrobiłem test z wycieraczkami, nie załączyły się więc u mnie to też czujnik. On się nazywa dokładnie "czujnik cofania w skrzyni biegów"? Nowy kupować czy używkę też można? Sam to wymienię jakbym miał do dyspozycji kanał , czy muszę mechaniora wołać do tego ?

Ja prawie dwa lata temu wymieniałem, kupiłem nowy, jakiś zamiennik za kilkanaście złotych i do dzisiaj działa bez problemu. Niestety czujnik jest tak nisko w skrzyni, że wylewasz olej po jego odkręceniu. Dostęp do niego jest w sumie dobry, nie trzeba nawet auta podnosić czy koła zdejmować, ale pojechałem do kumatego gościa od francuzów. Gość miał doświadczenie i szybkim ruchem wyciągnął stary i włożył nowy, oleju prawie nic się nie ulało ze skrzyni, sprawdził potem stan dla pewności. Koszt wymiany 20 zł(przynajmniej u mnie w Łodzi), więc nie wiem, czy warto w ogóle samemu się bawić z tym.

• 4 miesiące temu...

Witam mój brat posiada scenica 2 rocznik2004 1.9 dci i podczas włączania biegu wstecznego pali się bezpiecznik w czym może być problem.  Po wymianie bezpiecznika została zrobiona próba na luzie i z nacisnietym hamulcem wtedy odpala po włączeniu wstecznego od razu pali się bezpiecznik i później już na luzie nie odpali. 

• 7 miesięcy temu...

Witam Wszystkich. Też walczę ze światłami cofania (megane 2 , 2005, 1.4 benz.). To co do tej pory wykonałem:

- bezpiecznik sprawdzony

- żarówki też ok

- wymieniłem czujnik na nowy 3 pinowy

- zwarłem na włączonym silniku dwa piny w kostce i światła świecą

- czujnik wkręciłem do skrzyni, wrzuciłem wsteczny i na mierniku pokazuje że styki się zwierają czyli ok

- podłączyłem kostkę do czujnika i BRAK ŚWIATEŁ!!!!!

GDZIE SZUKAĆ DALEJ. POMÓŻCIE PROSZĘ. POZDRAWIAM

• 5 lat później...